Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Csikóárverés az etyeki Kezes-Lábos fesztiválon

2005.09.24. 09:03
Kapcsolódók (1)
Harmadik alkalommal rendezik meg szombaton az etyeki Kezes-Lábos fesztivált, amelynek különlegessége a már hagyományosnak számító lábosos felvonulás, vagy éppen a csikóárverés. Az eseményen ezúttal is megjelennek az ország leghíresebb borászai, de a helyi nedűket is meg lehet kóstolni, hiszen a nevesebb pincészeteket az etyeki pincék látják vendégül.

"A szombati, III. Etyeki Kezes-Lábos fesztiválra újra eljönnek majd a legjobb kiállítók, akik hagyományos módszerekkel, eredeti, természetes alapanyagokból állítják elő kivételes termékeiket. A fesztiválra látogatók kóstolót kapnak a legkülönfélébb sajtokból, mézből, lekvárokból, sokféle húskészítményt és pékárut ízlelhetnek meg" - tartalmazza a szervezők sajtóközleménye.

Kinyitnak az etyeki pincék, ahol minden borász egy sztárborászt lát vendégül, de ezúttal házi sörből is lehet majd kortyolni. A különleges gasztronómiai élmény mellé igényes kulturális program is dukál. Több színpadon folyamatosan váltják majd egymást a muzsikusok, akik hamisítatlan népzenével szórakoztatják a közönséget.

A gyermekeknek rengeteg színes programmal kedveskednek: lesznek népi játékok, versenyek és számos színpadi program. Ismét megrendezik a mindig nagy sikerű főzőversenyt Szőke András közreműködésével, csikóárverést szerveznek, és ismét lesz honfoglalás-kori íjászbemutató is.

Egész nap 10 órától várják az ínyenceket, a gyermekes családokat és a kultúrára, zenére, könnyed, ugyanakkor igényes szórakozásra vágyó kedves látogatókat. Érdemes már korán Etyekre látogatni, hiszen 10 órától Szőke András a már hagyományos Lábos-felvonulással nyitja meg az idei Kezes-Lábost. Szőke vezetésével a látogatók kopottas lábosokkal és fakanalakkal, botokkal a kezükben (ezeket egy szekérről osztják, de ki ki vihet is magával) nagy zenebonát csapva, énekelve vonulnak be a faluba, ahol a Lábos-fákra akasztva a lábosokat, hivatalosan is megnyitják a rendezvényt.