Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Kigyulladt egy hajó Anglia partjainál

2006.05.06. 08:45
Az utasszállító hajó délkelet-angliai Eastbourne partjainál gyulladt ki, de még azelőtt sikerült megfékezni a lángok terjedését, hogy megsérült volna valaki.

Több mint hétszáz emberrel a fedélzetén kigyulladt egy tengeri utasszállító hajó szombat reggel a délkelet-angliai Eastbourne partjaitól húsz mérföldre, miközben Guernsey szigetére, St.Peter kikötőjébe tartott - jelentette a Sky TV brit tévécsatorna.

Senki sem sérült meg

A beszámoló szerint a tűz a ciprusi bejegyzésű, Calypso nevű hajó gépházában keletkezett a hajnali órákban, de oka egyelőre ismeretlen.

A fedélzeten 708 ember - 426 utas és 246 főnyi személyzet - tartózkodott. A hajó kapitánya elrendelte az utasok kimentését, de erre nem került sor, miután a brit parti őrség közlése szerint a tüzet néhány órával később a Calypso közelében tartózkodó mentőegységek eloltották. Személyi sérülésről nem érkezett jelentés.

Elsüllyedt

Legutoljára május negyedikén, csütörtökön került veszélybe egy hajó, bár akkor szomorúbb véget ért a történet. Az Alexandrosz T. óceánjáró a Dél-afrikai Köztársaság partjainál süllyedt el. A hajó 33 tagú legénységéből hatot kimentettek, a többi 27-nek nincs nyoma - mondta a mentési munkálatok irányítója. Az athéni kereskedelmi tengerészet minisztériuma szerint az eltűntek között négy görög állampolgár van, egyikük a kapitány.

Az Alexandrosz T. óceánjáró a Saint Vincent és Grenadine-szigetek zászlaja alatt hajózott, s Brazília és Kína között közlekedett acélszállítmányával, amikor a Dél-afrikai Köztársaság délkeleti partjaitól, Port Elizabeth kikötőjétől mintegy háromszáz tengeri mérföldre hajótörést szenvedett. A Port Elisabeth és Durban közötti partszakasz előtt már számos hajószerencsétlenség történt.