Viola
-5 °C
-2 °C

Csaknem felfalta egy piton

2004.09.11. 15:52
Rendőrök és mentők mentettek ki egy szorult helyzetben lévő thaiföldi asszonyt saját mellékhelyiségéből. A nőt megtámadta egy óriáspiton, és az állatot csak két órányi küzdelemmel tudták ártalmatlanná tenni.
A hatvanöt éves Sokjing Ingkasirit csütörtökön megharapta és falni kezdte egy kígyó Nakhon Nayok-i otthonában. A Bangkoktól kilencven kilométerre észak-keletre lévő városban az asszony üvöltése sokak szeméből verte ki az álmot, mivel a nő gyomorpanaszai miatt kora hajnalban kényszerült meglátogatni a mellékhelyiséget.

A gyér világítású toaleten akkor gyorsultak fel az események, amikor az idős asszony már végzett dolgával, és ázsaiai módra egy tál vízben meg akart mosakodni. A sötétben rejtőzködő óriáspiton ekkor támadásba lendült, megharapta a nő kezét és elkezdte lenyelni áldozatát. A csapdába esett nő kiabálására felébredtek családtagjai is, akik azonnal hívták a rendőrséget, hogy segítsenek a bajba jutott nagymamán.

Fotó: EPA
A rendőrökön kívül mentők is érkeztek a helyszínre, akik két órás küzdelem után szabadították ki a nő kezét a kígyó bendőjéből. A nőnek az ijedtségen kívül nem sok baja esett, bal kezén néhány harapással és csontsérüléssel vitték kórházba. A hajnali kalandot az éhes hüllő is megúszta, a mentőakció során nem kellett a piton életét kioltani.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!