Auguszta
-3 °C
2 °C

A bicikliláncért lőtték arcon

2003.11.12. 11:45
Őrizetve vették a rendőrök azt a férfit, aki a gyanú szerint egy társával együtt kerítéshez kötözte, és légpuskával meglőtte egy ismerősét a Debrecen melletti Martinkán.
Az eset még vasárnap történt a Debrecenhez tartozó településen, a sértett azonban csak kedden tett bejelentést az ügyben. A három ember vasárnap együtt italozott a településen, majd hazaindultak. Az egyik elkövető háza előtt azonban két kísérője megállította a későbbi sértettet, és azt követelték tőle, hogy adja nekik a kerékpárja láncát. Mivel a sértett erre nem volt hajlandó, egyikük megütötte, és elvette a kerékpárját.

Ezután kikötötték a ház kerítéséhez, majd a ház tulajdonosa egy légpuskából 4-5 lövést adott le a sértett irányába. A lövedékek egyike az áldozat arcába fúródott, egy másik pedig a kalapján hatolt át. A sértett csak könnyebben sérült meg.

A támadók ezután eloldozták a meglőtt férfit, a ház fészerében pedig egy éles tárggyal kiműtötték a fejéből a lövedéket. A sértettet végül elengedték a lakásból. A meglőtt férfi rosszul érezte magát, ezért csak kedden tudott elmenni orvoshoz, majd a rendőrségre. A feljelentés alapján a rendőrség rövid idő alatt elfogta a lövöldözés egyik gyanúsítottját, akit kihallgatása után őrizetbe vettek. A 27 éves férfival szemben személyi szabadság megsértésének alapos gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást. Társát, a ház tulajdonosát egyelőre nem sikerült felkutatni, ellene ezért elfogatóparancsot adtak ki.