Ágnes
-1 °C
2 °C

Kilóra adnak szállodai szobát

2006.05.14. 09:55
Egy német hotelben a sovány vendégeknek kevesebbett kell fizetniük, mint a kövéreknek. A tulajdonos szerint ugyanis a soványak tovább élnek, mint a kövérek, így többször visszatérhetnek.

Nem diszkriminatív a kövérek hátrányára a kilódíjas szálloda, állítja tulajdonosa. A Németország északi részén, Norden városában lévő háromcsillagos hotel szobaárait a vendégek testsúlya alapján számolják ki: egy kilónyi vendég körülbelül 130 forintnak felel meg. Így egy 60 kilós sovány 7800 forintnak megfelelő eurót fizet, míg egy mázsás vendég 13 ezret.

Az újítás miatt a tulajdonos, Jürgen Heckrodt vádaskodó leveleket kapott, melyek szerint a kövéreket hátrányosan megkülönbözteti. Ő azonban határozottan visszautasítja a vádakat azzal érvelve, hogy nem kötelező a vendégeknek mérlegre állniuk, bár akkor fix árat fizetnek - 74 eurót (19 ezer forintot).

"Mindenkinek joga van eldönteni, hogy megpróbál-e élni a soványsági kedvezménnyel" - hangoztatja a tulajdonos, hozzátéve, hogy eddig még senki sem utasította el a "mérlegelést". A vendégek között akadnak, akik annyira spórolósak, hogy egyenesen nekivetkeznek a mérésnek, ruháik súlyával is csökkentve a szállodai költségüket. Elsősorban férfiak élnek ezzel, akadt, aki egy szál gatyára vetkőzött.

A hotel tulajdonosa egyébként úgy gondolkodik, hogy egy sovány vendég tovább él, így többször térhet vissza a szállodába és hosszabb távon megtérül a súlykedvezmény.