Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Kismocsok Medgyessyt akarja gyermeke apjának

2003.05.29. 12:41
Medgyessy Pétert kérte fel gyermeke biológiai apjának Kismocsok. A Való Világ egykori, leszbikus szereplője a kormányfőnek írt nyílt levelében az azonos neműek közötti házasságok lehetővé tételét szorgalmazta és azzal indokolta szokatlan kérését, hogy így akarja ráirányítani levelének tartalmi részére a közvélemény figyelmét. A miniszterelnök megtisztelőnek tartja a felkérést, de nem áll módjában teljesíteni azt.
Varga Andrea, közsimertebb nevén Kismocsok a Star Magazin hasábjain nyílt levelet intézett Medgyessy Péter miniszterelnökhöz. "Meglepő és azt gondolom, személyes megítélése szerint provokatív kéréssel fordulok Önhöz" - kezdi levelét az RTL Klub Való Világjának egykori, leszbikus szereplője, aki bevezetésképp ismerteti televíziós szereplését, illetve azt, hogy a valóságshow-ban az előítéletek oldása érdekében vállalta másságát.

Kismocsok levelében kifejti: teljes értékű embernek tartja magát, ezért azt gondolja ugyanolyan joga van családot alapítani, mint bárki másnak. De azt tapasztalta, hogy erre "a magyar törvények szerint nincs lehetőség".

"Miniszterelnök úr! Többször hangsúlyozta, hogy fő céljának tekinti az európai normák - melyek közé a tolerancia és az esélyegyenlőség is tartozik - meghonosítását hazánkban. Hiszek Önnek, mert hinni akarom, hogy ezek nem csak üres szavak" - áll a levélben.

Ezután négy pontban felsorolja, mit szeretne elérni: ha gyermeket szülne, családja nem minősülne csonka családnak; ha gyermekét nem tekintenék félárvának; ha élete párja nem csak élettársa lenne, s végül ha gyerekét nem érné a hátrány, amiért nem klasszikus családmodellben él, hanem két nő neveli. Kismocsok azért kéri fel a miniszterelnököt gyereke bilógiai apjának, mert mint írja, így akarja levél lényegi részére ráirányítani a közvélemény figyelmét.

Medgyessy Péter miniszterelnök úrnak a megtisztelő felkérést nem áll módjában elfogadni, közölte Gál J. Zoltán kormányszóvivő. Egyrészt azért nem, mert már két gyermek édesapja, mégpedig mindenféle értelemben, másrészt szerető felesége van, akihez ragaszkodik, továbbá nem szeretne precedenst sem teremteni, mert félő, hogy túlzott igények jelentkeznének az ügyben, tolmácsolta a kormányfő gondolatait a kormányszóvivő. Medgyessy Péter ugyanakkor tiszteletreméltónak tartja Kismocsok kisasszony családalapítási szándékát, az általa felvetett problémáról egyébként Európa kevésbé szemérmes fele is évek óta vitázik, Magyarországon is érdemes vitázni, de nem elsősorban a miniszterelnökkel.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft