Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Kizuhant egy kisfiú a kilencedik emeletről

2003.06.08. 22:03
Kiesett egy négyéves kisfiú Szegeden egy kilencedik emeleti lakásból vasárnapra virradó éjjel, a gyermeket súlyos sérülésekkel kórházban ápolják. A nagymama ellen eljárást indított a rendőrség.
A gyermek csodával határos módon túlélte a zuhanást, ugyanis bokrokra, laza, porhanyós talajra esett. A kisfiút súlyos sérülésekkel, többek között combcsonttöréssel szállították kórházba. Az eset óta nem romlott az állapota, mondta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense .

A vizsgálat eddigi adatai szerint a kisfiú egyedül volt otthon. A rendőrség az első vizsgálat után kiskorú veszélyeztetésének alapos gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást. Később rendőrség közölte, a gyermek gyámja, a nagymama ellen eljárást indítanak.

Közlése szerint a középkorú nő a lakásban egyedül hagyta négyéves unokáját. A gyerek sírására egy, a ház előtt elhaladó férfi figyelt fel.

Az édesanya, aki még nem töltötte be a 18. életévét, vidéken tartózkodott. A délutáni órákban tért vissza Szegedre, rendőrségi meghallgatása megkezdődött.

Tizenöt emeletet zuhant, és túlélte

Két éve, egy ötéves brazil kisgyerek a tizenötödik emeletről zuhant ki, és túlélte. A baleset a Sao Paulo brazil szövetségi állam Osasco nevű városában. Az öt év körüli gyerek a járdára esett, és nyomban a zuhanás után, súlyos sérülésekkel kórházba szállították. A mentésben részt vevő tűzoltók "csodát" emlegettek.