Valér
-1 °C
0 °C

Klivinyi Zoltán rendőrkézen

2003.09.05. 14:57
Elfogták a nemzetközi körözés alatt álló Klivinyi Zoltánt. Az Esti Hírlap Rt. egykori elnökét a Vertical Investhez fűződő kapcsolata miatt körözték. Mint ismeretes, az ingatlanszövetkezet kasszájából eltűnt kétmilliárd forint.
Épp az általa "a világ legszabadabb országának" titulált helyre, Amerikába készült távozni Klivinyi Zoltán, a mára felfüggesztett, nemrég újraindított Esti Hírlapot, a Love and Sorry női hetilapot, és a Penthouse című magazint kiadó Esti Hírlap Rt. egykori elnöke, amikor az ORFK Célkörözési Alosztályának munkatársai - osztrák segítséggel - a bécsi Schwechati repülőtéren elfogták és őrizetbe vették. Az Amerikába készülő egykori focista kiadatása folyamatban van.

Klivinyi korábban az MTV egyik reggeli műsorába betelefonálva, élő adásban azt nyilatkozta, hogy "a világ legszabadabb országában" tartózkodik, és nem is kíván hazajönni. A rendőrség ezek után adott ki nemzetközi elfogatóparancsot a vállalkozó ellen.

Külföldre távozását az olajügyeiről ismert Szűcs Attilával kialakult konfliktusával indokolta, akitől állítása szerint nem tudná magát megvédeni, a Vertical Invest körüli botránnyról pedig azt mondta, semmi köze a céghez, ahonnan a rendőrség szerint két milliárd forint tűnt el. A Klivinyi ellen nemzetközi körözést kiadó magyar hatóság azonban úgy véli, hogy a szövevényes ügy mögött ő áll.

Klivinyi Zoltánról bővebben itt olvashat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!