Ágnes
-5 °C
2 °C

Nyolc év egy súlyos sérülést okozó lövésért

2007.10.18. 11:23
Jogerősen nyolc év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a kecskeméti nőt, aki egy veszekedést követően pisztollyal mellbe lőtte és így súlyosan megsebesítette volt barátját.

Az 1963-ban született, korábban biztonsági őrként dolgozó Molnár Tünde még tizenhat éves korában édesapjától kapott ajándékba egy Zbrojovka típusú pisztolyt, melyhez hat darab lőszert is szerzett. A vádlott a fegyver és a lőszerek tartásához engedéllyel nem rendelkezett.

Az asszony 2005 októberében ismerkedett meg a későbbi sértettel, akivel össze is költöztek, majd idővel kapcsolatuk megromlott, elsősorban a férfi italozása és agresszív viselkedése miatt. Végül 2005 decemberében a férfi elköltözött.

Fél évvel később újra összejöttek, a sértett rendszeresen a vádlott házában aludt. Néhány hét elteltével a férfi ismét többször ittasan tért haza, kiújultak a veszekedések, verekedések. A vádlott többször is felszólította a sértett, hogy költözzön el tőle, de a férfi erre nem volt hajlandó.

A sértett 2006. szeptember 23-án reggeltől folyamatosan italozott, s délután ittasan érkezett a lakásba, veszekedni kezdett az asszonnyal, s a szóváltás verekedéssé fajult.

A férfi meglökte a vádlottat, majd a nyakát megragadva folytatta a szidalmazását. Az asszonynak sikerült a fogásból kiszabadulnia, de a sértegetés nem fejeződött be, a férfi tovább szidalmazta az asszonyt.

Ekkor a vádlott a másik szobába ment, elővette a fegyvert és lőszereket, miközben a lánya megpróbálta csitítani a veszekedőket. A sértett továbbra is szitkozódott, a falat rugdosta.

Mivel a vádlott attól tartott, hogy a férfi vagy őt, vagy az éppen állapotos gyermekét bánthatja, magához vette a pisztolyt, betárazott, és rálőtt a sértettre, akit a mellén ért a lövés, sérülése nyolc napon túl gyógyult.

A halálos sérülés elmaradása azonban csupán a véletlenen, s nem a vádlotton múlott, áll a bíróság ítéletében.

A táblabíróság emberölés bűntettének kísérletében, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek Molnár Tündét, s jogerősen nyolc év börtönbüntetéssel sújtotta.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!