Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Őrizetben Knézy fiának fenyegetője

2003.07.10. 15:52
A 48 éves férfi előbb gyógyszert kínált a sportriporter betegségére, majd amikor Knézy fia ezt elmesélte a sajtónak, a férfi megfenyegette, hogy megöli a fiával együtt.
Elfogta és őrizetbe vette a rendőrség azt a férfit, aki a gyanú szerint életveszélyesen megfenyegette a közelmúltban elhunyt Knézy Jenő fiát és unokáját.

Az eddig megismert adatok szerint a 48 éves férfi, társával együtt néhány hete azzal kereste fel ifj. Knézy Jenőt, hogy halálos beteg édesapjának hatékony gyógyszert tudna szerezni. Knézy azonban az állítólagos gyógyszer megvételét elutasította, sőt a gyanús ajánlat tényét több lapban is nyilvánosságra hozta.

Ezek után a gyanúsított e hét hétfőn megfenyegette Knézyt, hogy gyermekével együtt megöli. Egyúttal arra is rá akarta kényszeríteni, hogy a továbbiakban ne nyilatkozzék a sajtónak.

Az ügyben a rendőrség Szervezett Bűnözés Elleni Osztálya indított eljárást. A nyomozás szálai egy 48 éves férfihoz vezettek, akit szerda este hat óra körül III. kerületi lakásán sikerült elfogni.

A gyanúsítottal szemben kényszerítés bűntettének alapos gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrség kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását, társa után még folyik a nyomozás.