Gusztáv
-4 °C
1 °C

Egy kiló kokaint hozott a gyomrában Ferihegyre

2006.08.21. 15:53
Filmekből ismert kokainfogásról számolt be a Vám- és Pénzügyőrség: Ferihegyen egy belga állampolgár a gyomrában próbált Magyarországra hozni 15 millió forint értékű kokaint.

Szombaton délután a Ferihegyi Repülőtéren jelentkezett belépésre egy Madridból érkező zairei születésű belga állampolgár, aki a vámkezeléskor vámköteles árut nem jelentett be. A vámvizsgálatot végző pénzügyőröknek feltűnt, hogy az utasnak kizárólag kézipoggyásza van, majd a feltett kérdésekre ellentmondásos válaszokat adott - írja közleményében a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsonoksága (VPOP).

Sipos Jenő ezredes, a VPOP szóvivője arról is tájékoztatta az Indexet, hogy a pénzügyőrök az előzetes gyanú alapján az alaposabb vizsgálat mellett döntöttek. A röntgenvizsgálat az utas gyomrában körülbelül nyolcvan idegen testet mutatott ki.

A kórházban az utas gyomrából 82 darab, összesen 1013 gramm kokaint tartalmazó kapszula került elő. A vámhatóság a 15 millió forint értékű kábítószert lefoglalta, a belga állampolgár ellen visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított.