Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Gyilkosság a Kolosy téren

2005.11.26. 11:15
Fegyverrel vetett véget egy családi veszekedésnek egy férfi a fővárosi Kolosy téren, péntek este hat óra előtt. A lövöldözés után ketten meghaltak, egy ember súlyosan megsebesült.
#alt#
Helyszínelés (Fotók: Index)

Kihallgatták a pénteki, Kolosy téri lövöldözés szemtanúját, aki alátámasztotta a rendőrség eddigi információit, mondta el a Budapesti Rendőr-főkapintányság (BRFK) ügyeletese az MTI-nek szombaton.

A pénteken 17 óra 45 perc körül történt gyilkosságot egy 55 éves budapesti illetőségű férfi követte le, aki szóváltásba keveredett 35 éves egykori élettársával, a nő III. kerületi, Kolosy téren lévő szépségszalonjában.

A veszekedésbe bekapcsolódott az asszony 37 éves nővére is, akire a férfi a nála lévő kis kaliberű lőfegyverrel egy lövést adott le. Miután a férfi életveszélyesen megsebesítette a 37 éves nőt, volt élettársára is leadott egy lövést, aki a helyszínen életét vesztette.

#alt#
Lezárták a piacot

Az elkövető ezután főbe lőtte magát. Az eseményeknek szemtanúja volt a szépségszalon egyik vendége, akinek nem esett bántódása.

Az egykori élettársak két éve szakítottak, de a férfi folyamatosan zaklatta a nőt, mondták el a környékbeliek. A lövöldözésnek az áldozat tizenkét éves lánya is szemtanúja volt.

A MÁV Kórház egyik név nélkül nyilatkozó orvosa az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a sérült nő elsősorban szem-és koponyacsontsérülést szenvedett, megműtik. Állapota stabil, nincs közvetlen életveszélyben. Az elhunyt nő testvére a rendőröknek el tudta mondani, hogy mi történt.

Lőfegyveres támadások Magyarországon 2005-ben
Február 2. - Budapesten, a XIII. kerületi Hollán Ernő utcában három férfi, feltehetően üzleti vita miatt szóváltásba keveredett, s az egyik férfi a másik kettőt meglőtte. A sérülteket életveszélyes sebesüléssel szállították kórházba. A tettes maga jelentkezett a rendőrségen.
Március 30. - Puskával lelőtte volt feleségét, majd öngyilkos lett egy férfi Sellyén.
Március 30. - Pécsett egy férfi kispuskával meglőtte nagybátyját és nagyapját, mert vitába keveredett velük egy állítólagos, ötmillió forint értékű sorsjegy miatt.
Június 16. - Miskolcon egy 30 éves férfi a nyílt utcán lelőtt egy húszéves nőt. Ezután a férfi a helyszínen főbe lőtte magát, míg az áldozat - a tettes korábbi barátnője - a kórházban belehalt sérüléseibe.
Július 20. - Budapesten két símaszkot viselő fegyveres 20-ára virradó éjjel megölte a XVI. kerületi, Margit utcai panzió tulajdonosát.

(Forrás: MTI)