Rendőrkordonok a fővárosban

2002.02.23. 12:39
A demonstrációk és egyéb rendezvények miatt a hétvégére forgalomkorlátozást vezetett be a BRFK több helyen is a fővárosban - olvasható a rendőrség honlapján. Az ideiglenes rendelkezések többsége vasárnap estig marad érvényben.
A szocialisták pénteken közleményben szólították fel híveiket, hétvégén inkább maradjanak távol a párt székháza előtti térről, egyben megerősítették, hogy nem készülnek semmiféle provokációra vagy ellendemonstrációra. A székház előtt ugyanis a MIÉP tart vasárnap nagygyűlést, amelyen a pártelnök Csurka István reményei szerint több tízezren is részt vehetnek. Vasárnap délután rendezik emellett az Andrássy úton a Terror Háza megnyitóját, a Hősök terén pedig a szabad demokraták eregetnek a Fidesz korábbi ígéreteit szimbolizáló lufikat.

A kivezényelt rendőrök száma titok

Dézsi Mihály, a BRFK szóvivője az Indexnek korábban arra hivatkozva, hogy nem akarnak senkit riogatni, nem árulta el, hogy mekkora létszámú egységet vezényel ki a rendőrség a helyszínre, ám azt is hozzátette: nem számítanak atrocitásokra.

Megállni tilos

A BRFK közlése szerint viszont tilos megállni szombaton reggel 8 órától vasárnap délután 6 óráig a Köztársaság teret nyugatról határoló út mindkét oldalán, a Szilágyi utca és a Bezerédi utca között, valamint a Köztársaság teret északról határoló út mindkét oldalán. Ugyanez érvényes a Berzsenyi utca és a Luther utca között, az Erkel Színház előtt és mellett lévő parkoló területére és a Kenyérmező utca mindkét oldalára, a Köztársaság tér és a Rákóczi út közötti szakaszra.

Vasárnap reggel 6 órától hétfő reggel 6 óráig tilos megállni az Andrássy út mindkét oldali szervizútján, a Vörösmarty utca és a Csengery utca között, valamint a Csengery utca mindkét oldalán, az Andrássy út és az Aradi utca között.

Átmeneti megállási korlátozásra kerül sor az Andrássy út mindkét oldali szervizútján, az Oktogon és a Kodály körönd között, valamint az Aradi utca páratlan oldalán, a Csengery utca és a Vörösmarty utca között vasárnap reggel 8 órától hétfő reggel 6 óráig. Szintén megállási tilalmat vezet be a rendőrség vasárnap reggel 8 és délután 5 óra között a XIV. kerületi Felvonulás téren, a Műcsarnok melletti területen. A felsorolt útszakaszokat a rendezvények idejére a BRFK lezárja a forgalom elől.

  • Bérelnék
  • Bankszámla