Olivér
4 °C
8 °C

Élő zenét minden brit kórházba!

2002.01.23. 11:52
Az élő zene megnyugtatja a betegeket, csökkenti vérnyomásukat, depressziójukat - állítják a brit kutatók. Ha a két londoni kórházban végzett kísérletek egyértelmű sikerrel zárulnak, a jövőben az élő zene a kórházak alapszolgáltatásává válhat Nagy-Britanniában.

A Chelsea és Westminster londoni kórházakban végzett kísérletek szerint az élő zene megnyugtatja a kórházba fekvő betegeket, csökkenti vérnyomásukat és depressziójukat. A két kórház osztályain klasszikus zenét, jazz és népzenét játszanak a betegeknek.

A zenét hallgatók háromnegyede a koncertek után a stressz csökkenéséről számolt be, a várandós anyákon végzett kísérletek pedig vérnyomáscsökkenést mutattak ki.

A kísérlet következő stádiumában az orvosok arra keresik a választ, hogy az élő zene felválthatja-e a drága fájdalomcsillapítókat. A kutatás sikere esetén a jövőben alapszolgáltatássá válhat az élő zene a brit kórházakban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?