Erik, Alexandra
EUR 386,15 Ft
USD 365,60 Ft
11 °C
23 °C

Élő zenét minden brit kórházba!

2002.01.23. 11:52
Az élő zene megnyugtatja a betegeket, csökkenti vérnyomásukat, depressziójukat - állítják a brit kutatók. Ha a két londoni kórházban végzett kísérletek egyértelmű sikerrel zárulnak, a jövőben az élő zene a kórházak alapszolgáltatásává válhat Nagy-Britanniában.

A Chelsea és Westminster londoni kórházakban végzett kísérletek szerint az élő zene megnyugtatja a kórházba fekvő betegeket, csökkenti vérnyomásukat és depressziójukat. A két kórház osztályain klasszikus zenét, jazz és népzenét játszanak a betegeknek.

A zenét hallgatók háromnegyede a koncertek után a stressz csökkenéséről számolt be, a várandós anyákon végzett kísérletek pedig vérnyomáscsökkenést mutattak ki.

A kísérlet következő stádiumában az orvosok arra keresik a választ, hogy az élő zene felválthatja-e a drága fájdalomcsillapítókat. A kutatás sikere esetén a jövőben alapszolgáltatássá válhat az élő zene a brit kórházakban.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Eladnék
  • Betét