2024. június 15. 15:00
Magyarország 1
Svájc 3
RheinEnergieStadion I. forduló
2024. június 15. 18:00 ÉLŐ
Spanyolország 3
Horvátország 0
Olympiastadion I. forduló
2024. június 15. 21:00
Olaszország
Albánia

A polgármester és a 4-es út lányai

2002.02.08. 11:07
A Blikk állítása szerint Kósa Lajos fideszes képviselőt, Debrecen polgármesterét rendőrök kapták rajta egy prostituálttal. Kósa tagad, mint ahogy a rendőrség is.
Kósa Lajos félrelépéséről már napok óta terjengtek hírek, több újság és tévécsatorna is nyomozott az ügyben, de döntő bizonyítékot vagy komolyan vehetőt nyilatkozót senkinek sem sikerült találnia.

Az információ megjelent egyes weblapokon, fórumokon is, például a Hajdú Online (a Hajdú-Bihari Napló megyei napilap internetes társkiadványa) oldalain is, ahonnét aztán gyorsan levették.

A Blikk állítása szerint Kósa Lajos, Debrecen polgármestere több alkalommal is megpróbálta igénybe venni utcalányok szolgáltatásait. Egyszer pedig - véli a bulvárlap - rendőrök érték tetten, amikor a 4-es főút hajdúhadház-hajdúböszörményi kereszteződésében Audi A6-os szolgálati autójában egy örömlány orálisan kielégítette. (A városi szóbeszéd szerint - amelyet a Blikk tényként közöl - a polgármester azzal védekezett, hogy "szociológiai felmérést" végez.)

A lap hivatkozik bizonyos Jónás Etelka prostituált foglalkozású, 19 éves Hajdú-Bihar megyei lakosra, aki állítólag azt állítja, hogy háromezer forintot kapott Kósa Lajostól egy laza blázért.

A lapnak nyilatkozott egy másik hölgy is, aki szerint őt is "üzletbe" akarta vinni a fideszes politikus. Vadász Margit prostituált foglalkozású, Hajdúhadház Lehel utca 17. szám alatti lakos elmondta, hogy Kósa leszólította a debreceni pályaudvaron, és ötezer forintot ajánlott neki, de ő nem ment el vele, mert látta, hogy egy másik férfi is ül a kocsiban.

Az Index információja szerint azonban Vadász Margit szavahihetőségével kapcsolatban akadhatnak kifogások. A prostiügy nyomába eredő egyik tévéstáb szerkesztője szintén találkozott a hölggyel (akinek lakhelyét mások Hajdúsámson településre teszik), és benyomása szerint az illető harminc forintért bárkiről nyilatkozott volna bármit, és többnyire annyira alkoholos befolyásoltság alatt állott, hogy a saját anyját is Kósa Lajosnak nézhette volna.

A gyanakvó tévések egyébként néhány politikus fényképét is magukkal vitték, és amikor megmutatták a láthatóan látási és egyensúlyzavarokkal küszködő Margitkának, hogy mutassa meg, melyik az a Kósa Lajos, amelyik leszólította őt a debreceni vasút állomás előtt, a hölgy habozás nélkül kiválasztotta Túri-Kovács Béla exkisgazda miniszter arcképét.

Kósa Lajos a szóvivőjén keresztül azt nyilatkozta a lapnak, hogy nem történt ilyesmi. Az Index érdeklődésére a megyei rendőrkapitány azt válaszolta, hogy ők még soha nem igazoltatták a polgármestert. A hajdúhadházi rendőrkapitány a Blikk állítása szerint idegesen hárította el az újságírói kérdést, és a riporter személyi adatai iránt érdeklődött.