György
14 °C
24 °C

Kovi: Aki a pornóra nem kíváncsi, azt ne irritáljuk!

2001.08.15. 11:05
"Magyar film, magyar szereplőkkel" - már tizenegy éve ezt kínálja a szexműfajban Kovács "Kovi" István. A pornófilmrendező a Törzsasztal vendégeként a pornófilm forgatási szabályairól, szokásairól, a színészekről beszél. Kovi szerint a magyarok szexuális kultúrája az európaihoz képest átlagos. A rendező bevallotta: sem ő, sem stábja nem szokta tesztelni a lányokat.
(Hkr): - Kovi, te miért és hogyan kerültél a pornóiparba? Gondolom, nem erről álmodtál kisgyermekkorodtól... vagy igen?

- Engem már fiatalabb koromban is érdekelt a szex, az erotika és a pornó - és ezt nem szégyellem bevallani. Külföldön láttam, hogy erre van kereslet, ezért gondoltam, hogy én itt Magyarországon csinálok magyar szereplőkkel, magyar körülmények között filmeket. Hát így kerültem bele a pornóba, bár gyerekkoromban valóban nem gondoltam, hogy ezzel fogok foglalkozni.

(Fürgeláb): - Mi a véleményed a magyarok szexuális kultúrájáról? Viszonyítsunk mondjuk Európához, de mindkét irányból. Milyen utat kell bejárni ahhoz, hogy valaki pornófilmben szerepeljen? Mi a jellemző, egy ember egy-két filmben szerepel, aztán viszlát, vagy több évig is a pályán lehet maradni? És egy intim kérdés: teszteled a lányokat?

- Szerintem a magyarok szexuális kultúrája az európaihoz képest átlagos, bár én nem vagyok szexológus. Ha valaki pornófilmben akar szerepelni, jelentkeznie kell vagy egy modellügynökségnél, akiknek a telefonszámait általában hirdetések útján a különböző újságokban megtalálhatod, esetleg a LUXX Videonál is lehet jelentkezni.

Egyébként sosem szoktam tesztelni, sem én, sem a stáb többi tagja a lányokat, akik természetesen az általad leírtakkal ellentétben nem kurvák.

(Pusztuló agysejt): - Hát az azért érdekelne, hogy miért nem kurvák ezek a lányok. Végül is pénzért ke***nek a rendező által kijelölt férfival (magyarul kb. bárkivel), és hivatásszerűen (ebből élnek). És megtesznek olyan dolgokat is, amiket egy átlag kurva nem szokott (például se******ás). Csak azért nem lennének kurvák, mert veszi őket a kamera ke***és közben? Szóval ha én mondjuk lopok, akkor tolvaj vagyok, de ha veszi egy kamera is, akkor színész?

- Megpróbálok röviden válaszolni. Számomra azok a kurvák, akik mindig, mindenkor, válogatás nélkül, mindenkivel lefekszenek. Ezek a lányok nem ilyenek.

(Corporal): - Igaz-e, hogy a Private Blue azért olyan, amilyen - nevezetesen hogy sosem mutatnak semmit -, mert néhány bigott szentfazék öregasszony hisztériás rohamot kapott, és ezt az állatfajt - mármint a szirénázó öregasszonyt - Magyarországon szentként tisztelik?

- A Private Blue csatornát sokan összetévesztik egy pornócsatornával, a Private Blue csupán egy szoft szexcsatorna. Vannak, akik nem szeretnék látni a szex keményebb részleteit, csupán a szép, erotikus, kívánatos testek látványa miatt nézik ezt a csatornát. Egy szoftpornófilm akkor jó, ha nem látszik maga az aktus élesben - bár felvételkor a szereplők élesben művelik a szexet -, de jól látszanak a szép testek. Tehát aki kemény pornóra kíváncsi, számára a Private Blue nem a megfelelő csatorna.

(TMV): - Te, aki belülről látod a pornóipart, melyik színészt, illetve színésznőt tartod a legprofibbnak? Magyarokat és külföldi kollégáikat is beleértve (kinézet, szemlélet, ötletek, perverzség). Melyik a kedvenc saját filmed, illetve más által gyártott pornófilmből mit néznél szívesen? Végül, a pornófilmezés melyik ága van rád a legnagyobb hatással? (soft, hard, szado-mazo, pisi-kaki, extrém, terhes)

- Anita Blond, Anita Dark, Anita Rinaldi, Elizabeth King, Dina Pearl (ők a közelmúlt sztárjai) voltak szerintem az elmúlt idők legjobb pornószínészei. A maiak közül véleményem szerint kiemelkednek Monique Covet, és egy új csillag, Michelle Wild. Szerintem ők a legjobbak. Mindegyik filmet szeretem, amit én csináltam, még a régieket is, bár jónéhányat ma már másképp csinálnék. Ilyen egyik kedvencem például a Hótehénke. Az újabbak közül az egyik kedvencem a Man In Black pornóverziója, az Ügynökök feketében. De nagyon szeretem a Van aki forróbban szereti című filmet is. A külföldiek közül Pierre Woodman és Marc Dorcel filmeit szeretem a legjobban.

(Youme): - Miért nem csináltok egy 24 órás magyar szexadót a kábel TV-ken (vagy műholdon?) A CANAL+ érdekeltségű csatornákon ez már követelmény. Lehetne pl. KoviChannel a neve. Kis reklám, stb. A magyar tévénézők biztos szívesebben néznék a magyar lányokat, mint a külföldi kolleginákat (Private Gold). Szerintem itthon király lenne a hazai szextévé. Ugyanúgy, mint ahogy a hazai bor is jobban ízlik, mint a külföldi. :-)

- Azért nincs magyar műholdas szexcsatorna, mert kevesen fizetnének elő rá, reklámozót ehhez a műfajhoz elég nehéz találni, viszont a csatorna fenntartása nagyon sok pénzbe kerülne. A Private Blue, Private Gold és más szexcsatornák azért tudnak működni, mert hatalmas tőkeerejű vállalkozások állnak mögötte és az egész világon előfizetéses rendszerben működnek.

(Valleyboy): - Mennyiben érezheti magát felelősnek egy rendező, producer, ha valamelyik filmjébe HIV-fertőzött, nemibeteg játékos keveredik, aminek során aztán amúgy népiesen mondva "szájról-szájra" terjed a "hagyomány"? Nálad volt-e már ilyen esett és ha igen, milyen gondolatok, érzések fordultak meg benned ?

- Az egyetlen, amit a nemi úton terjedő betegségek terjedése ellen tehetünk, hogy megköveteljük a szereplőktől a rendszeres orvosi szűrést. Egyetlen egy filmben sem szerepelhet senki friss AIDS-teszt nélkül. Ezért volt érdekes az elmúlt hetek botránya azzal a sráccal kapcsolatban, aki tudta magáról, hogy HIV-fertőzött és mégis szerepelt ilyen filmekben. Ez egyszerűen nem igaz, hiszen teszt nélkül senki sem dolgozik vele.

(Youwine): - Ön nem tartja megalázónak, amikor egy-egy nagyon szegény és iskolázatlan - és éppen ezért roppant primitív - lány arcára egyszerre három-négy férfi üríti rá herezacskója tartalmát? Mennyit kap egy kezdő lány egy ilyen jelenetért? Ön szerint kurvák-e a filmjeiben szereplő hölgyek? Hogy vélekednek a szereplők arról, hogy pár év múlva majd a gyerekük mit fog érezni, ha ilyen filmben látja viszont őket? Ön engedné a saját gyerekét vagy más közeli hozzátartozóját a saját filmjeiben szerepelni?

- Ön rosszul informált. Ezekben a filmekben nem "nagyon szegény és iskolázatlan és éppen ezért roppant primitív" lányok szerepelnek. Hiszen ha így lenne, nem is találnák meg a módját annak, hogy ápoltan, kívánatosan, szoláriumozottan forgassanak filmet. Ezeket a szereplőket soha senki nem kényszeríti arra, hogy filmekben szerepeljenek. Ezért nem tartom megalázónak az Ön által leírtakat.

Ahogy korábban is leírtam a válaszomban: egyik lány sem kurva. Én úgy gondolom, hogy felnőtt embereknek nem lehet megtiltani azt, hogy mit kezdjenek az életükkel, hiszen minden szereplő már elmúlt 18 éves, vagyis nagykorúak. Tehát nem szorulnak a szüleik engedélyére, hogy szerepelhessenek ilyen típusú filmekben. Amennyiben az én gyerekem szerepelne és ezt szeretné csinálni, nem tiltanám meg neki és még mindig jobban örülnék annak, ha filmezne, mintha a kukákban turkálna élelem után kutatva.

(Értékbecslő): - Ön szerint az rendjén van, hogy ha egy nő anyagilag nem OK, akkor inkább szerepeljen egy "olyan" filmben, minthogy a kukában turkáljon? Adja el a testét, mint egy darab húst? És a saját lányának is ezt tanácsolná?

- Ön szerint meg lehet tiltani egy felnőtt embernek, hogy mit csináljon és mit ne?

(Csülök): - Szerintem baromi unalmas lehet a századik ilyen "filmet" elkészíteni. Mindig ott van a forgatásokon, vagy rábízza a többiekre? Tud még, ha szerelemmel nem is, de legalább némi tisztelettel nézni egy nőre?

- Számomra még mindig nem unalmas ilyen filmet készíteni, és én nem tenném idézőjelbe a film szót. Természetesen mindig ott vagyok a forgatásokon, hiszen mindig én rendezem a filmjeimet. Természetesen értelmetlen lenne minden nőre szerelemmel nézni, de a mai napig tisztelem és hódolattal nézek a nőkre. Valamennyi szereplőt kollégámnak tekintem.

(RIPityom): - Van-e valóságalapja annak a frappáns kis történetnek, mely szerint egy névtelen hősünk első forgatásakor a többórás "huzavonát" követően, meghazudtolva a felvétel alatti sikolyait, mélyen lesújtó és megvető pillantással, köszönés nélkül búcsúzott? Úgy értem, tipikus ez a fajta hozzáállás a női szereplők részéről? Mert nekem úgy tűnik, hogy lány(ok) sokszor a legkevésbé sem élvezik, és erről sajnos a tekintetük ugyanakkor árulkodik is - ami aztán éles ellentmondást szül a rém buta, elborzasztó utószinkronnal.

Más: Élnek-e a férfi sztárok a Viagra adta előnyökkel? Azt az elképesztő mennyiséget (mint fehérjekicsapódást) mivel érik el? Van-e mennyiségi feltétel, célprémium? (Már ha a fenti dolgok nem a szakmai titkok részét képezik, persze :-) Alkalmaz-e Ön a háttérben, a színfalak mögött pumpácskákat? S utoljára megkérném, ha van rá módja átadni Roccónak szívélyes üdvözletem, ugyanis prágai forgatása nagyon megfogott; ill. a 'Rocco újra kőkemény' epizód újradefiniálta számomra a műfaj adta lehetőségeit.

- Biztos előfordul, hogy valaki nem mindig élvezi a forgatás teljes időtartamát, de azért ez egy többórás, kemény munka. De az Ön által leírtak messze nem tipikusak. Szerintem az a jó rendező, aki olyan légkört tud teremteni, hogy valamennyi szereplő minél jobban érezze magát a forgatás alatt. Ha a filmből az derül ki, hogy a szereplők a legkevésbé sem élvezik a jelenetet, akkor a rendezőnek nem sikerült jól végeznie a munkáját.

A férfi sztárok nemcsak a Viagrával, de más szerekkel sem élnek. El lehet képzelni azt, hogyha valaki havonta körülbelül húsz napot dolgozik (és itt természetesen profikról beszélek), és minden alkalommal valamilyen szert használna, mi lenne pár hónap múlva az egészségével. A profik azért profik, hogy mindig minden szituációban működőképesek legyenek. Ezért nincs szükség a színfalak mögötti pumpácskákra sem.

(Night5): - A "sima" hardcore filmeken kívül készítesz-e olyan bizarr és vad filmeket is, mint a Tuti Fruttisok, tehát állatokkal, öregekkel, stb. Mert szerintem ez már nem pornófilm. Nem? Mi erről a véleményed? Hol a határ?

- Mint a szexben is, a pornófilmben is mindenki a saját beállítottságának megfelelően húzhatja meg a határokat.

(Jungfrau): - Sok színésznő nagyon korán kezdi ezt a szakmát. Mi a véleményed arról, hogy egyszerűen kihasználjátok a naiv teremtések gyenge szellemi képességeit? Tudom, hogy a forgatásokon folyamatosan megy a kokain és más drogok. Ezt hogyan kezeled? Hagyod, hogy mindenki azt csinálja amit akar, csak a munkát végezze el rendesen? Mert akkor nem túl emberi... de a pornóban a pénz beszél, és az etika nulla.

- Ez egyszerűen butaság.

(Csakivadék): - Férfi szereplőnél mik a feltételek?

- Miután ezeket a filmeket nők is nézik, a küllemre vonatkozó feltételek ugyanazok, mint a női szereplőknél. Kiegészítve a fentieket, a férfi szereplőknél fontos, hogy minden szituációban meg tudják csinálni azt, amit vállaltak a szexben. Ezért fontos, hogy tudjanak úgy koncentrálni, hogy ne zavarják őket a külső körülmények.

(Csakivadék): - Hogyan veszed fel a szereplőket: hol, mikor, miért, miért nem, stb.

- Minden szereplőjelölttel el szoktam beszélgetni, és megpróbálok egy személyes kontaktust kialakítani vele. (Természetesen nem testit.) Ha úgy látom, hogy valaki komolyan akarja ezt csinálni és nemcsak egy jó bulinak tekinti a forgatást, akkor veszem figyelembe a külsőségeket is.

(DaemonLaz): - Láttam pár filmed, általában jónak tartom őket, de a külcsínnel néhol komoly gond van: az idióta aláfestőzene rohadt idegesítő tud lenni. Mivel csináljátok, C64-gyel? A másik, k**** gyengék a kosztümök. Egyik jó példa rá a Hótehénke. Nem tudnátok ezeken változtatni?
Még egy kérdés. Említetted, hogy részt veszel a forgatásokon. Gondolom nem kis önuralom kellhet néha ahhoz, hogy ne ugorj be egy jobb jelenet kellős közepébe. Volt már példa erre, illetve nem szoktad néha levezetni a feles energiáid a 'művésznőkön'?

- Köszönöm a dicséretedet. Tudnod kell azt, hogy a Hótehénke már több mint 10 éves film. Nagyon szeretem, de sok szempontból már másképpen forgatnám le. Sajnálom, hogyha nem tetszenek a filmek zenéi, de ezzel népszerű Magyarországon igencsak ismert zenekarokban játszó menő zenészek munkájáról mondtál negatív véleményt.

Arra sosem volt példa, hogy beszálljak egy jelenetbe, ez számomra nem a fölösleges energia levezetésének eszköze, hanem filmkészítés.

(Gaborp): - A világon a legszebbek a magyar lányok. Tuti. A kérdés: milyen velük dolgozni ?

- Tényleg a magyar lányok a legszebbek, ezért is a legkeresettebbek a világon. De ha csak szépek lennének, nem lenne sok munkájuk. A magyar lányok azért is keresettek, mert jól dolgoznak.

(Duda): - Hogy lehet bekerülni az iparba mondjuk fotósként? Csak pornóval foglalkozol, vagy enyhébb erotikus műfajokkal is, mint a Playboy, Fhm, Ckm...?

- Azt tanácsolom, csinálj egy pár sorozatot referenciaként és ezzel próbálj megkeresni például engem. Mi csak pornóval foglalkozunk, de elkészítjük pornófilmek szoftverzióit is.

(KLiNg0n): - Én azt kérdezném a mestertől, hogy vajon ő szakmai szemmel pillant-e minden nőre? Találkozik egy lánnyal, és egyből az jut eszébe, hogy milyen jól mutatna egy orális akció közben? Átlag mennyi profit van egy filmen? Nem jutott eszébe, hogy beíratja egy gyorstalpaló színésztanfolyamra a kedvenceit, hogy egy kicsit természetesebbnek tűnjenek a videóban. Szóval, hol és hogyan kezdődik a pornográfiában a profizmus Ön szerint?

- Amikor dolgozom, természetesen szakmai szemmel pillantok egy nőre. Én is ugyanolyan férfi vagyok, mint más átlagemberek és amikor meglátok egy csinos nőt, természetesen nem rögtön a filmezés jut az eszembe. Szerintem a profizmus ott kezdődik egy szereplőnél, ha jól fotózható, úgy csinálja a szexet a kamerák előtt, hogy az jól megmutatható legyen. Ez sokszor azzal is jár, hogy nem a legkényelmesebb pózokban művelik a szexet. Emellett fontos, hogy ápolt, dekoratív külsővel rendelkezzen, rendszeresen tartsa karban a testét. Ha nem is élvezi maradéktalanul a szexet, azt el tudja hitetni a nézővel.

(Antibolsevik): - Azt az opust is Te csináltad, amikor az MSZP ifjú képviselőjelöltje a terhes feleségét d**ja?

- Nem, nem én csináltam, én elvi megfontolásból soha nem forgattam terhes nőkkel.

(Isz-akos): - Kérdésem az lenne, hogy könnyebb-e leszbijeleneteket felvenni mint a "natúr" szexet? Gondolom a csajok profik, de nem igazából leszbik! Vagy igen?
Volt (van) olyan meló, amit nem vállalna be? Mennyibe kerül ma egy átlagos szexfilm elkészítése, és mennyi hasznot hoz 1-1 film? Volt olyan, hogy szereplőhiányban szenvedett egy produkció? Volt olyan, hogy valamit nem vállalt el az adott színész, amit Ön szeretet volna viszontlátni a mozin?

- A leszbijeleneteket sem sokkal könnyebb felvenni, mint az általad említett "natúr" szexet, hiszen nagyon fontos, hogy a szép női testek látványát kellőképpen meg tudjuk mutatni a nézőnek. Általában olyan lányok vállalják el a leszbikus jelenetet, akikben van némi hajlam erre.

Természetesen van olyan kategória, amit nem vállalok el, például a terhesszex és a kiskorúakkal való filmezés (de ezt talán nem kell külön mondanom). A forgatás előtt mindig részletesen megbeszéljük az adott szereplővel, hogy mi az, amit a filmben csinálnia kell. Ezért a forgatás alatt őt már nem érheti meglepetés, ezért nem fordult még elő, hogy nem vállalta volna el a szereplő, amit kértem tőle. Persze nem szoktam túl extrákat kérni.

(Pap lan): - Mely magyar internetes szexlapokat ismered, és melyik a kedvenced? Nem gondoltál még rá, hogy ilyen helyen hirdess?

- Elég ritkán szoktam internetezni, ezért nem nagyon ismerem az internetes szexlapokat.

(Beany): - Szerintem amit Önök csinálnak, az undorító.

- Tiszteletben tartom az Ön véleményét, de ebben az esetben Önnek sem kötelező ilyen típusú filmeket nézni.

(Mikolt): - Most ezt nem kötözködésből írom, inkább kíváncsiságból kérdezem, hogy miért van az, hogy a Private Blue-n pl. hátulról akciózás közben jól látszik, hogy a férfi szereplőnek a himbi-limbije ott fityeg a lába között, és valójában nem is történik semmi? Vagy csak rosszul látom? A másik kérdésem: a férjem szerint a Private Blue-n látható filmek nagy részének van rendes pornóváltozata is. Ez igaz?

- Amennyiben a szoftpornóból az derül ki, hogy a szexet csak mívelik és nem csinálják igazából, az nem jó film. Ezért amikor mi szoftot forgatunk, a szereplőknek akkor is élesben kell csinálniuk a szexet. A Private Blue csatornán látható filmek szinte mindegyikének van keménypornó változata is.

(KLiNg0n): - A már többek által is említett csatornákon is előfordul, hogy külföldi produkciókban szereplő magyar lányok anális szex közben a kéjes pillantások mellett gondjaiknak-bajaiknak is hangot adnak magyarul (nyafognak, hogy nem is olyan jó). Ilyenkor igazából mi történik? Forgatás közben megállnak kicsit ernyedni, vagy fogat szorítva fut tovább a produkció?

- Természetesen ha egy lánynak valami problémája van a szex közben, esetleg fáj neki a szex vagy elfáradt, minden esetben megállunk, kicsit pihenünk és folytatjuk tovább a filmezést. Mi nem rabszolgahajcsárok vagyunk.

(Antibolsevik): - Te melyik filmben szerepelsz?

- Én nem szoktam sem a saját, sem más filmjeiben szerepelni.

(Értékbecslő): - Elég jelentkező van a női szerepekre is? Hányszoros a túljelentkezés, vagy fix emberekkel noteszból dolgozol?

- Szerencsére mindig van elég szereplő ahhoz, hogy a filmjeinket meg tudjuk csinálni, de mindig keresünk új arcokat, új szereplőket ahhoz, hogy újat tudjunk nyújtani. Az újakat mindig kiegészítjük régebbi szereplőkkel, a már befutottakkal, esetleg sztárokkal.

(Withe): - Én azt szeretném megtudni, hogy a sztorikat honnan szerzik be? Kik az ötletadók? A forgatókönyvírók?

- A forgatókönyvet a stáb szűkebb magja mindig közösen írja. Ha valakinek van egy jó ötlete, bedobja a közösbe és közösen formáljuk, alakítjuk a forgatókönyvet. Legtöbbször a tervezett forgatás időpontja előtt néhány hónappal megkezdődik egy bizonyos agytorna a stáb tagjai között. De friss, új ötleteket mindig szívesen veszünk.

(Stöki): - Érdekelne, hogy milyen "szakmai ártalmakkal" kell számolnia egy pornószínésznek/színésznőnek. Józan paraszti eszemmel olyasmiket tudnék elképzelni, mint teniszkönyök, széklettartási problémák, esetleg hóvakság.

- Nem tudok ilyen problémákról.

(Bagira2): - A kérdésem csupán annyi lenne, hogy a magánéletében hogyan tudja összeegyeztetni az otthoni örömöket a filmek során rendezettekkel? Úgy értem, hogy nem sokall-e be olyan sok film megrendezése után és tudja-e még örömét lelni az otthoni szexben.

- Nem szoktam összekeverni a magánéletemet a munkámmal. Valószínűleg szerencsém van, de a magánéletem során nem szokott eszembe jutni az, amit filmezéskor csinálok. Ön szerint horrorfilmrendező állandóan gyilkolni akar?

(Madvi): - Nem láttam egyetlen filmedet sem, lehet, hogy van már ilyen film, de mit szólsz ahhoz az ötlethez, hogy a film a werkhanggal kerüljön kiadásra.? Mármint amit a kamerák puskamikrofonja, botos mikrofon stb. rögzít? Úgy "életszagúbb" a film.

- Érdekes amit írsz, de szerintem a pornó mese felnőtteknek és ezért szerintem nem lenne szerencsés, ha a munka zajai hallatszanának a filmben.

(Szopoca bacsi): - Szerintem a bő lére eresztett sztori értelmetlen egy pornóban, az ember nem arra kíváncsi. A terjengős sztorijú pornónál csak egy rosszabb van, a szoftpornó, az majdnem olyan, mint a coitus interruptus). Két javaslat: Próbáljatok meg szakítani a szokásos klisékkel. Minél több nagymellű nőt! De eredetit ám, elég a szilikoncsöcsökből.

- Érdekes amit írsz. Nagyon nehéz megtalálni azt az egyensúlyt, ami azoknak is kedvez, akik nem szeretnének sztorit látni, csak a szexre kíváncsiak és azoknak is, akik szerint, ha nincs sztori a filmben, a szex csupán öncélú. Ezért olyan filmeket próbálunk meg csinálni, amiben a szex között olyan sztori van, ami ugyanúgy leköti az embereket, mint maga a szex. Természetesen a megfelelő arányokra ügyelni kell

Sokszor megpróbáljuk az általad leírt kronológián változtatni és nem mindig tartjuk be a sorrendet. Te lehet, hogy a nagymellű nőket szereted, de más ezt másképpen látja. Egyébként is úgy gondolom, hogy nem a mell mérete határozza meg, hogy egy lány jól néz-e ki vagy sem.

(Hkr): - Mennyire veszélyes ma a pornóipar, főképp Magyarországon? Mekkora a konkurenciaharc, mennyire álltok közel vagy távol az alvilághoz/alvilágtól? Sokat hallani egyes peepshow-k és masszázsszalonok maffiakapcsolatairól. A pornófilmipar mennyire különül el a szexipar más részeitől? Más: nekem úgy tűnik, hogy a külföldi szexcsatornák, szexmagazinok, filmek tele vannak magyar szereplőkkel. Ezeket magyarok készítik és exportcikk, avagy "bérmunkában" készül? Mennyire jó exportcikk Magyarország számára a pornó?

- Szerencsére mi teljesen elkülönülünk az alvilágtól. Szerintem az alvilág pontosan tudja, hogy ebben a műfajban nincs annyi pénz, hogy érdemes lenne belenyúlni. Egyébként szerintem mi nem a szexipar részei vagyunk, mi filmeseknek valljuk magunkat, csupán szexszel foglalkozó filmeket készítünk.

(Phobophile): - éhány filmet teljesen tönkrevágnak az utószinkron lélektelen alkalmazásával. Önök milyen módszereket alkalmaznak?

- Nem könnyű egy pornófilmet utószinkronizálni. Sokszor nehéz visszaadni egy adott jelenet hangulatát és ezt hanggal is jól érzékeltetni a nézővel, de lélektelennek semmi esetre sem nevezném az utószinkronokat. Sőt, sokszor az a probléma, hogy a szinkronszínészek eltúlozzák a hangok intenzitását. Éppen ezért az utóbbi időben már úgy forgatunk, hogy felvesszük az eredeti hangot, és a szexjeleneteket nem utószinkronizáljuk.

(Jungfrau): - A mostani barátnőm két évig pornózott, 18 évesen kezdte és Woodmannel dolgozott, ö szerintem csak tudja mit csinált és mit érzett akkor. Fizikailag kiégett (már nem élvezi úgy a szexszet, mert nem tud elvonatkoztatni), és mesélt az együtt töltött éjszakákról is a forgatások szüneteiben. Nem hiszem, hogy nem dörzsöli meg egy producer vagy rendező a kezét amikor végre talál egy jó testű, eladható lányt aki ki tud használni - még ha fáj is elismerni ezt. Utolsó kérdésem: milyen pszichológiai rehabilitációt ajánlana egy fiatalon pornózott lánynak? Ha igazi profi, akkor ezt is tudnia kell...

- Ha a barátnőjének negatív tapasztalatai vannak a filmezés kapcsán, azt sajnálom. De ne felejtsék el, hogy Woodman is csak egy rendező a sok közül. Az ő módszerei valószínűleg nem nevezhetők általánosnak. Mellesleg, ha a barátnője ennyire kiégett, miért maradt két évig Woodman mellett? Az első rossz élmény után otthagyhatta volna őt. Ha a barátnőjének ennyire rosszak az élményei, remélem ezeket minél hamarabb el tudja felejteni. Ehhez sok szeretettel Ön adhat neki segítséget.

(Sintra): - Tegnap láttam egy német csatornán a Larry Flyntről készült filmet. A Hustler kitalálóját a liberális amcsik nyomorékká lőtték. Már a megszólításból kitalálhatta, hogy nem vagyok az Ön szakmájának a híve. Nem láttam egyetlen filmjét sem, de most nem is ez az érdekes. Viszont kedvelem Önt és Larryt, mint a szabadság megszállottját. Nyilván Ön is milliókat keresett ezen az üzleten, de nekem ez még mindig tisztességesebb, mint politikusként lopni. Ön nem fél a polgari keresztény alvilágban? Maffia? Ismeri Ön Larryt?

- Úgy gondolom, hogy nekem nincs mitől félnem. Szerintem ha ezt a műfajt valaki kulturáltan csinálja - és szerintem mi ezt tesszük -, akkor nem bánthatja őt senki. Azt értem kulturált művelés alatt, hogy akinek ez a műfaj sérti az érzéseit, ne irritáljuk őt, ne dugjuk az orra alá ezt a műfajt. Természetesen én is mérges vagyok, amikor az újságosoknál kirakva látom a kinyitott oldalú kemény képet tartalmazó újságlapokat. Ezt nem szabadna! Ne mutassuk meg ezt a műfajt azoknak, akik erre nem kíváncsiak. De akinek erre szüksége van, kulturált körülmények között, elkülönítve vehesse igénybe. Aki egy szexshopba bemegy, tudnia kell, hogy mire számíthat. Gondolom, erre értette azt, hogy a szabadság megszállottja vagyok. Igen, én úgy gondolom, és ehhez a nevemet és az arcomat is adom, hogy akinek erre a műfajra szüksége van, de csak ő, szabadon kaphassa meg. Ezért nem félek.

* * *

Köszönöm a kérdéseket, biztos volt olyan válaszom, ami sokaknak nem tetszett, de tudom, hogy ez a műfaj nagyon megosztja az embereket. Holnap kezdek forgatni egy új filmet, ezért sajnos most már nincs több időm, de ha van rá igény, akkor szívesen válaszolok legközelebb is a kérdésekre. Üdvözlettel: Kovi.