Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Halálra gázolták az út közepén dolgát végző hajóskapitányt

2005.04.01. 11:24
A mohácsi szőlőhegyről tartott a kikötőben horgonyzó hajója felé a román kapitány, amikor rájött a szükség. Az ittas férfi az autóút közepén akart könnyíteni magán, azonban egy kisteherautó halálra gázolta.

Dolgát végezve gázoltak halálra egy román hajóskapitányt Mohács közelében, adta hírül a HavariaPress. A bizarr baleset csütörtökre virradó éjszaka történt az 56-os főúton, a baranyai várost elkerülő szakaszon. Az eddigi adatok szerint egy román hajóskapitány, miután lehorgonyzott a városi kikötőben, társaival együtt mulatozni indult a közeli szőlőhegyre.

Visszaúton a kapitányra rájött a szükség, ezért lemaradt a többiektől, majd a főút kellős közepén, a felezővonalon - a városi transzformátorház közelében - nekiállt dolgát végezni. Ekkor ért oda egy kisteherautó, aminek vezetője későn vette észre az út közepén guggoló férfit, már nem tudta elkerülni a balesetet, és elgázolta a férfit, erősítette meg az Indexnek a baleset tényét Kékesné Gyimóthy Marianna, a Baranya Megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A sofőr azonnal értesítette a mentőket és a rendőröket, ám a hajóskapitány a helyszínen életét vesztette. A baleset körülményeit közlekedési-műszaki szakértő bevonásával vizsgálja a rendőrség.