Olivér
4 °C
8 °C

Krokodil szájából rángatta ki az asszonyt

2008.04.03. 15:00
Krokodil rántotta a vízbe a Litchfield Nemzeti Park egyik folyójának partján álldogáló Wendy Pethericket. Férje azonnal a folyóba ugrott, s rávetette magát a hüllőre. A mentőakció sikerrel járt, a férfi kinyomta az állat szemét, mire az elengedte áldozatát. A férj apróbb karcolásokkal megúszta.

Ha Norm, a férjem nem lett volna ott a folyóparton, a krokodil halálra görgetett volna, mesélte a 36 éves Wendy Petherick, miután épp túlélt egy krokodiltámadást. (A gyilkos hüllők úgy végeznek áldozataikkal, hogy a vízbe cibálják őket, ahol örült pörgésbe kezdenek, és addig for4ogmnak, amíg áldozatuk megfullad.

Wendy épp a folyóparton álldogált, amikor egy két és fél méteres krokodil megragadta a lábát és a vízbe vonszolta. A nő széthúzta az állat állkapcsát, hogy kiszabadítsa magát, miközben férje, Norm Moreen után kiabált. A következő, amit észleltem, emlékszik az asszony, hogy Norm ráugrott a krokodil fejére és a szemét kereste.

És a férfi meg is találta a látószervet: kinyomta a hüllő szemét, a krokodil elengedte Wendyt és a pár sikerrel kimenekült a vízből. az asszony jobb cobján nyolc pontszerű sebet ejtettek a fogak, illetve megsérült az egyik ujja, férje csak apróbb karcolásokat szerzett. A sebeket ellátó kórházban Normot hősként üdvözölték, ő azonban vállrándítással intézte el a dicséretet. Ha meg kell mentened valakit, akit szeretsz, egyszerűen teszed, amit kell, mondta, elég ijesztő, de nincs időd gondolkodásra.

Az eset a legészakabbra fekvő ausztrál várostól, Darwintól délnyugatra, a Litchfield Nemzeti Parkban történt. Itt ez volt az első támadás, kost kijelölik az úszásra szolgáló helyeket, valamint krokodilcsapdákat állítanak fel.

Ez a mostani a negyedik, krokodilokkal kapcsolatos eset volt idén az Északi Területen. A múlt héten rendőrök nyitottak tüzet egy krokodilra, amint egy 27 éves részeg férfihoz közelített, aki túl bátran ment úszni a krokodilcsapdákon kívülre, múlt hónapban pedig csaknem elragadott egy krokodil egy 27 éves izraeli turistát a folyón a csónakjából. Januárban egy férfi mentette ki munkatársát a krokodil állkapcsai közül, ám eközben szerencsétlenségére véletlenül meglőtte a kollégát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?