Huba
17 °C
33 °C

Krokodil szájából rángatta ki az asszonyt

2008.04.03. 15:00
Krokodil rántotta a vízbe a Litchfield Nemzeti Park egyik folyójának partján álldogáló Wendy Pethericket. Férje azonnal a folyóba ugrott, s rávetette magát a hüllőre. A mentőakció sikerrel járt, a férfi kinyomta az állat szemét, mire az elengedte áldozatát. A férj apróbb karcolásokkal megúszta.

Ha Norm, a férjem nem lett volna ott a folyóparton, a krokodil halálra görgetett volna, mesélte a 36 éves Wendy Petherick, miután épp túlélt egy krokodiltámadást. (A gyilkos hüllők úgy végeznek áldozataikkal, hogy a vízbe cibálják őket, ahol örült pörgésbe kezdenek, és addig for4ogmnak, amíg áldozatuk megfullad.

Wendy épp a folyóparton álldogált, amikor egy két és fél méteres krokodil megragadta a lábát és a vízbe vonszolta. A nő széthúzta az állat állkapcsát, hogy kiszabadítsa magát, miközben férje, Norm Moreen után kiabált. A következő, amit észleltem, emlékszik az asszony, hogy Norm ráugrott a krokodil fejére és a szemét kereste.

És a férfi meg is találta a látószervet: kinyomta a hüllő szemét, a krokodil elengedte Wendyt és a pár sikerrel kimenekült a vízből. az asszony jobb cobján nyolc pontszerű sebet ejtettek a fogak, illetve megsérült az egyik ujja, férje csak apróbb karcolásokat szerzett. A sebeket ellátó kórházban Normot hősként üdvözölték, ő azonban vállrándítással intézte el a dicséretet. Ha meg kell mentened valakit, akit szeretsz, egyszerűen teszed, amit kell, mondta, elég ijesztő, de nincs időd gondolkodásra.

Az eset a legészakabbra fekvő ausztrál várostól, Darwintól délnyugatra, a Litchfield Nemzeti Parkban történt. Itt ez volt az első támadás, kost kijelölik az úszásra szolgáló helyeket, valamint krokodilcsapdákat állítanak fel.

Ez a mostani a negyedik, krokodilokkal kapcsolatos eset volt idén az Északi Területen. A múlt héten rendőrök nyitottak tüzet egy krokodilra, amint egy 27 éves részeg férfihoz közelített, aki túl bátran ment úszni a krokodilcsapdákon kívülre, múlt hónapban pedig csaknem elragadott egy krokodil egy 27 éves izraeli turistát a folyón a csónakjából. Januárban egy férfi mentette ki munkatársát a krokodil állkapcsai közül, ám eközben szerencsétlenségére véletlenül meglőtte a kollégát.