Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nyolcszáz kutya nyomorgott egy kis házban

2008.03.13. 12:57
A lakossági bejelentés nyomán kiérkező állatvédők és rendőrök nyolcszáz kutyát találtak egy kutyatenyésztő házában Tucson külvárosában. Az egymás hegyén-hátán élő állatokat idős gazdáik rendesen etették, de már képtelenek voltak tisztán tartani a házat a rengeteg kutya után. Az állatok egyelőre menhelyre kerültek, hamarosan örökbe adják őket.

A kiérkező állatvédők és rendőrök csaknem nyolcszáz kutyát találtak Tucson külvárosában egy házban, amelynek idős tulajdonosai már nehezen tudtak gondoskodni a rengeteg állatról, írja az AP. Főleg kistermetű kutyák, például csivavák, terrierek és pomerániai törpespiccek éltek a házban. Az ügyben eljáró Pima megyei seriff-helyettes hozzátette, hogy a kutyák mellett madárketrecekben még nyolcvankét papagájt is találtak.

"A ház kétségtelenül borzalmas állapotban volt, mindenhol állati vizelet és ürülék volt. Különösen a konyhában és a hálószobában volt kibírhatatlan a bűz" - mondta Jenny Rose, az egyik résztvevő civil szervezet szóvivője. "De csak el kell képzelni, nyolcszáz kutya egy egyszintes külvárosi házban. Úgy éltek ott mint a heringek. A körülményekhez képest egyébként egész jó állapotban szállítottuk el őket."

Az állatvédők elmondása alapján egyébként az állatok gazdái megdöbbentő módon elég élelmet biztosítottak a kutyáknak. Az idős házaspár egyébként tenyésztette a kutyákat, a hatóságokat is egy olyan asszony értesítette, aki még március elején vásárolt tőlük egy csivavát és megdöbbent a házban uralkodó állapotokon. Az idős házaspár az eljárás során végig együttműködtek a hatóságokkal. Egyelőre nem emeltek ellenük vádat, de a seriff-helyettes elmondása alapján még tart a nyomozás.

A kutyák egyelőre tucsoni menhelyekre kerültek. Kilencvenhat állatot még hétfőn, a maradék hétszázat pedig szerdán szállították el. Néhány vemhes kutya egyébként a nagy izgalomban út közben ellett meg a teherautókban. Hamarosan az összes állatot felajánlják örökbefogadásra, mondta Rose, aki hozzátette, hogy egy phoenixi szervezet jelezte is, hogy elhelyez majd száz állatot.