Árpád
-2 °C
4 °C

Halálra gázolt egy tolató kukásautó egy 16 éves fiút Budapesten

2008.09.23. 13:45
A 16 éves fiú azonnal életét vesztette a reggeli balesetben, egy szemetesautó tolatott rá véletlenül. Az érintett dolgozókat felfüggesztették, a rendőrség nyomoz az ügyben.

Halálra gázolt egy 16 éves fiút egy tolató kukásautó kedd reggel a fővárosban. A baleset reggel 8 óra környékén történt a XV. kerületi Páskomliget utcában. Az eset körülményeinek tisztázását a rendőrség szakértők bevonásával megkezdte. Mivel a vizsgálat most folyik az ügyben, így a BRFK sajtóügyeletén még nem akartak nyilatkozni a nyomozás jelenlegi állásáról.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. szóvivője Horti Zsófia elmondta, hogy az érintett utcában sajnálatosan csak úgy tudják a kukásautók a szemetet elszállítani, ha felhajtanak a járdára. Kérdésünkre, hogy történt-e már baleset emiatt a környéken, a szóvivő azt válaszolta, hogy sem itt, sem máshol ilyen súlyos balesetre nem volt példa az elmúlt tíz évben.

A 16 éves fiú egy bokor mögül lépett a kukásautó mögé, a baleset miatt azonnal életét vesztette. Egy kukásautó súlya elérheti a 16 tonnát is, így a fiú életének megmentésére szinte semmi esély nem volt. A dolgozókat azonnal hatállyal felfüggesztették, a vezető jogosítványát elvették.

Az FKF Zrt. a továbbiakban vizsgálatot indít, hogy még biztonságosabbá tudják tenni a szemétszállítást.

A szóvivő elmondta, a szemeteskocsikba hangjelzés van beépítve, és ez például tolatáskor jól hallható figyelmeztető hangot ad ki. Az áldozat fülében azonban fülhallgató volt, valószínűleg a 16 éves fiú ezért nem hallotta a jelzőhangot.

A Fővárosi Közterület fenntartó mindenben segíteni fogja a rendőrség munkáját, és a szerencsétlenül járt fiú családját is fel fogják keresni, mondta el a szóvivő. Azt, hogy ki hibázott, a rendőrségi vizsgálat fogja kimutatni. Sajnos nagyon sok olyan hely van a fővárosban, ahol csak különböző manőverek árán tudják a szemet elszállítani a kukásautók, tette még hozzá a szóvivő.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?