Gerzson
-3 °C
3 °C

Kulcsár június végéig előzetesben marad

2004.04.29. 17:20
Kulcsár Attilát március 30-án, csaknem kilenc hónapig tartó fogva tartás után szállították Bécsből Budapestre. A bíróság akkor harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte, ami csütörtökön lejárt. Az álbróker június 30-ig előzetes letartóztatásban marad.
Meghosszabbította Kulcsár Attila előzetes letartóztatását a bíróság csütörtökön, közölte a Fővárosi Főügyészség szóvivője. "A Budai Központi Kerületi Bíróság kettő hónappal, június 30-ig hosszabbította meg a gyanúsított előzetes letartóztatását, a határozat nem jogerős" - mondta Dobos Gabriella.

A K&H brókercégénél történtek miatt milliárdos sikkasztással és más bűncselekményekkel gyanúsított Kulcsár Attilát március 30-án, csaknem kilenc hónapig tartó fogva tartás után szállították Bécsből Budapestre. Akkor néhány órán belül harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte őt a Budai Központi Kerületi Bíróság.

A döntés indoka az volt, hogy a gyanúsított a hatóságok elől megszökött, megkísérelte az eljárás megnehezítését, továbbá a jelen ügy tárgyát képező bűncselekmények egy részét az ellene folyamatban lévő büntetőeljárások, illetve felfüggesztett büntetés hatálya alatt követte el.

A gyanúsított és védője a letartóztatás tényét tudomásul vette, de a döntés indoklása miatt fellebbezést jelentett be. Kulcsár Attila ügyvédje csütörtökön csak annyit mondott a hírügynökségnek, hivatalosan még nem értesült az előzetes letartóztatás meghosszabbításáról. A jogorvoslat kérdésében az érintettel történt konzultáció után születik döntés.