Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Kutyatámadások Velencén

2008.04.23. 21:00
Egy kerékpárost, egy motorost egy gyalogost és két rendőrt támadott meg két nagytestű kutya Velencén. Az agresszív ebeket kénytelenek voltak lelőni.

Velence Fő utcájában kószáló két kutya egyike előbb egy kerékpáros lábába mart, majd egy segédmotoros kerékpáron közlekedő nő kabátját kapta el. A nő a földre esett, s orrcsonttörést szenvedett. A sérült segítségére siető autósok rádudáltak a kutyákra, mire azok elszaladtak az egyik közeli parkoló felé, ahol az egyik állat a járőrautóból kiszálló rendőrre támadt. A rendőr először könnygázspray-vel védte magát, majd miután a kutya a hüvelykujjába harapott, lelőtte az ebet.

A másik kutya k0yben elszaladt, s egy közeli utcában egy idős nőre próbált támadni. A rendőrjárőr észrevette, és kiszállt a kocsiból, hogy az asszony és a kutya közé álljon, de az állat támadólag lépett fel, mire azt a rendőr több lövéssel ártalmatlanná tette. A kaukázusi juhász és az óangol pásztorkutya támadásától megsérült kerékpáros férfit kivizsgálásra a kórházba utalták, a rendőr könnyű sérülést szenvedett.

A rendőrség információja szerint a kutyák korábban egy másik férfit is megtámadtak, aki szintén megsérült. Az óangol juhászkutya gazdáját sikerült beazonosítani, a másik állat tulajdonosát még keresi a rendőrség. Az ügyben közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt indult eljárás, amelynek kapcsán szemtanúk, illetve az ismeretlen, megtámadott férfi és az idős nő jelentkezését is várják.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!