Berta, Bettina
15 °C
26 °C

Nem büntethető a bölcskei kutyacsonkoló

2003.10.20. 19:31
Megszüntették az eljárást az ellen a férfi ellen, aki a gyanú szerint rendszeresen csonkolt kutyákat Bölcskén.
A zavart elméjű férfi még szeptember elején vágta le egy kiskutya farkát a Tolna megyei településen, járókelők szeme láttára és megdöbbenésére - adta hírül a Havaria Press.

A kutyák csonkításával meggyanúsított bölcskei férfi tanyájával szemben több állat tetemét találták meg az állatvédők. A Tolna Megyei Állat- és Természetvédő Alapítvány elnöke, Fiáth Szilvia szerint a tanyával szemközti erdőben 14 kutya tetemét találták meg temetetlenül.

A gyanúsított ellen a paksi jegyző indított eljárást, ám a törvény értelmében be kellett azt szüntetnie. Az igazságügyi orvosszakértő szerint ugyanis a szadista férfi közepes fokban korlátozottan cselekvőképes, ami megakadályozhatta abban, hogy felismerje tettének súlyát, ezért nem lehet őt megbüntetni. Ez a státusz viszont egyben azt is jelenti, hogy a zavart férfit elmegyógyintézetbe is csak akkor vihetik, ha ő maga is hozzájárul.

A jegyző mindössze annyit tehetett az állatok érdekében, hogy a gyanúsítottól elkoboztatta a baltáját - értesült a Havaria Press.