Auguszta
-7 °C
0 °C

Kivégzett drogbanda Mexikóban

2008.09.13. 09:44
A mexikói fővároshoz találták meg azt a 24 kivégzett embert, akik a drogbandák háborúi miatt haltak meg.

Egy drogbanda 24 kivégzett tagjára bukkant a mexikói rendőrség a főváros mellett A mexikói rendőrség 24 holttestet talált pénteken (helyi idő szerint) az egyik főváros környéki kisváros közelében.

A kivégzésszerűen végrehajtott gyilkosság a helyi államügyész közlése szerint a legsúlyosabb ilyen eset, amióta a mexikói drogbandák között két éve kiújultak a kölcsönös fegyveres leszámolások.

A mexikói média beszámolói szerint az Atlapulco város közelében hátra hagyott holttesteken látszik, hogy gyilkosaik megkötözték, majd fejbe lőtték áldozataikat. A kivégzésnek ez a módja általános a latin-amerikai ország kábítószerbandái között zajló háborúkban.

A mostani leszámolás áldozatai 20 és 35 év közötti férfiak voltak, katonásan rövidre nyírt hajjal.

Mexikóban azután harapóztak el a drogbandák közötti brutális leszámolások, hogy Felipe Calderón elnök 2006 végén a hadsereget is bevetette a drogkartellek uralmának megtörésére. Az elmúlt hetekben azonban újabb nagy gyilkossági hullám rázta meg az országot, ahol a drogbandák ellenőrzik a szervezett bűnözés más hálózatait, így az emberrablásokra szakosodott bandákat is.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!