Szilvia
5 °C
16 °C

Újabb fordulat a Lady Karnevál halálának ügyében

2007.02.06. 17:35
Még nincs meg a boncolási jegyzőkönyv, de egy felvétel alapján már többen kétségbe vonják, hogy valóban öngyilkos lett-e a Lady Karnevál szerzője, Karel Svoboda.

Másfél héttel a cseh könnyűzenei élet egyik kiválóságának hirtelen halála után egyre több olyan körülmény kerül napvilágra, amelyek az öngyilkosság helyett inkább gyilkosságra vallanak. A boncolásról készült jegyzőkönyvben az szerepel ugyan, hogy öngyilkosság történt és a hatvannyolc éves slágerszerző a mellette talált fegyverrel lőtte agyon magát vidéki házukban, időközben azonban az egyik cseh bulvárlap közzétett egy felvételt a holttestről, amelyen csak a keze látható az ujjak között a gyilkos fegyverrel.

Bűnügyi szakértők a kép alapján azt állapították meg, hogy furcsa a fegyver helyzete: mint az egyikük a sajtónak nyilatkozta, öngyilkosság esetén a halál beálltakor a kéz vagy görcsösen szorítja a pisztolyt, vagy - leggyakrabban - teljesen kiesik a kézből a fegyver, de semmiképp sem találhatják meg olyan helyzetben az ujjak között, mint a slágerszerző esetében.

Az is kérdésessé teszi az öngyilkosságot, hogy az aktívan dolgozó művész több zenei projektben vett részt és színházi bemutatóra készült. Sőt, az egyik cseh filmrendező az állította, tudomása van arról, hogy a bűnügyet vizsgáló rendőri körökben is ugyanez a vélemény.

Furcsa az is, hogy a zeneszerző mobilját nem találták meg, a nálánál jóval fiatalabb élettársa sem tud hollétéről. Az is rejtély, hogy a végzetes pillanatokban miért nem volt mellette a megtermett kutyája sem.

Vladislav Husák cseh országos rendőrkapitány állítólag ígéretet tett arra, hogy a rendőrség a halálesetet újra kivizsgálja. Nemcsak a boncolásnak kell alátámasztania azt, hogy öngyilkosság történt, hanem a rendelkezésre álló bizonyítékok összességének is, vélte a rendőrfönők. A múlt vasárnap holtan talált zeneszerzőt a magyar közönség is jól ismeri, hiszen ő szerezte több cseh sláger zenéjét, így Karel Gott Lady Karneváljának dallamait is ő komponálta.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?