Oszkár
20 °C
29 °C

Csalással gyanúsított nő támadt az alpolgármesterre

2004.03.23. 11:33
Lakásmaffiás csalással gyanúsított nő fenyegette meg társaival Csörög alpolgármesterét. A feltételezett szélhámosok több falubeli ingatlant szereztek meg jóval áron alul. Az egyik házért például három üveg sört és húszezer forintot adtak.
Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a csalással is gyanúsított asszonyt, aki megtámadta és megfenyegette az alpolgármestert Csörögön - tudta meg a HavariaPress.

A nő férjét a bíróság ugyancsak előzetes letartóztatásba helyezte, több "lakásmaffiás jellegű" csalás gyanúja miatt. Az eddigi adatok szerint ugyanis a házaspár több sértettől is csalással szerezte meg a lakását a Váccal szomszédos településen, illetve a környéken. Miután kiderült, hogy a csalásokról értesült a kistelepülés önkormányzata is, az asszony két társával megvárta a háza előtt az alpolgármestert, és fenyegetéssel próbálta rávenni, hogy eltussolja az ügyeket.

Húszezer és három üveg sör

A Pest megyei település önkormányzata még tavaly decemberben tett bejelentést a házaspár ellen, mivel a jelek arra mutattak, hogy súlyosan becsaptak egy négy gyermekes fiatalasszonyt. A családot ugyanis a házaspár befogadta a telkén lévő borospincébe, majd megállapodtak vele, hogy az akkor megkezdett építkezésükre felveszik a nő számára járó szociálpolitikai támogatást, valamint visszaigénylik az áfát. Cserébe egy szabolcsi házat ígértek a fiatalasszonynak, aki azonban azt nem kaphatta meg, sőt, állítólag a házaspár által biztosított mostoha körülményekkel is összefüggésbe lehet, hogy időközben meghalt másfél éves kislánya is.

Kevéssel ezután egy újabb feljelentés érkezett a házaspár ellen, ugyancsak Csörögről. A feljelentő férfi azt állította, hogy a gyanúsítottak többször megfenyegették és megverték, hogy így vegyék rá háza eladására. Az idős embernek egymillió forintot ígértek az egyébként jóval értékesebb ingatlanért, de végül a sértett, a fenyegetések hatására ráállt a ház áruba bocsátására. A múlt hétfői szerződéskötés után azonban az eladó csak húszezer forintot és három üveg sört kapott a házáért. A váci rendőrök még a feljelentés napján őrizetbe vették a csalással gyanúsított házaspár férfi tagját, aki hamarosan előzetes letartóztatásba is került.

Feljelentés Vácról is

Egy másik hasonló eset is napvilágra került, annak sértettje egy váci asszony volt, akitől szintén jóval árán alul szerezték meg a csalók az ingatlanját. A hatmilliót érő sződi ingatlanért egymillió forintot ígértek az asszonynak, ám az eddigi adatok szerint még annak is csak a felét kapta meg. Miután ez az eset is kiderült, a gyanúsított házaspár - akkor még szabadlábon lévő - női tagja megfenyegette az alpolgármestert, mivel úgy vélte, hogy az ő keze van a csalások napvilágra kerülésében.

Az alpolgármesternek sikerült kitérnie a támadás elől, így sérülés nélkül úszta meg az incidenst, az ügy három résztvevője ellen azonban csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt is eljárás indult.