Berta, Bettina
15 °C
26 °C

Perbe fogták Miss Európát

2003.10.07. 11:55
Első fokon 52 millió forint megfizetésére ítélte Laky Zsuzsanna édesapját a Zala Megyei Bíróság, írja a Mai Nap. A fedezet nélküli váltók miatt folyó eljárásban a nemrég Miss Európának megválasztott lány az egyik alperes.
Perbe fogták Laky Zsuzsannát, a szeptember 14-én Miss Európává választott nagykanizsai lányt. A Mai Nap keddi számában arról számol be, hogy a lány szülei váltókat írtak alá, de később a tulajdonukban lévő ingatlanok, földek és erdők eladásával, mások nevére iratásával eltüntették a fedezetet. Az ügyben már az első fokú ítélet is megszületett, az alpereseket 52 millió forint megfizetésére kötelezték. A hitelezők - Szóbel István és Tálosi János - állítása szerint Laky Balázs és felesége a saját lányukat sem hagyták ki az ügyletekből, vele is aláírattak több szerződést. Laky Zsuzsa egyébként az ügy nyolcadrendű alperese, derült ki a Napkelte kedd reggeli adásából.

Laky Balázs és Zsuzsa
A perben közösen fellépő hitelezők jogi képviselői nincsenek közös állásponton Laky Zsuzsanna ártatlanságáról. Tálosi jogi képviselője, dr. Kolonics Bálint szerint a lány felelőssége teljes tudatában írta alá a papírokat, tudva azok tartalmáról és következményeiről. "Ezért perbe is állítottuk" - idézi a Mai Nap az ügyvédet. Az Index megkeresésére Bárándy György, Szóbel István ügyvédje azt nyilatkozta, nem tudja elképzelni, hogy egy szépségkirálynő, aki ideje nagy részében a tükör előtt ül, értene az ilyen ügyletekhez: "Valószínűleg csupán aláirattak vele egy papírt a szülei, melynek tartalmáról mit sem tudott".

Fásy Ádám, a Miss World Hungary licenctulajdonosa az Index érdeklődésére elmondta, szeptember 18-án értesült először a Laky Zsuzsanna elleni eljárásról, de ha előbb tudtára jut a dolog, akkor is őt nevezte volna a Miss Europe címért folyó küzdelembe. "Zsuzsát nagyon becsületes, aranyos és tisztességes lánynak ismertem meg, hogy a szülei mit csináltak, én abba nem kívánok belemenni" - tette hozzá. A kérdésre, hogy elvehetik-e Zsuzsától királynői címét, Fásy határozott nemmel válaszolt. Szerettük volna Laky Balázst, Zsuzsa édesapját is megkérdezni az ügyről, azonban eddig nem sikerült elérnünk.