Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Nyolc és fél év a lányait megerőszakoló férfinak

2004.09.28. 18:06
Egy Szabolcs megyei férfi éveken át megerőszakolta nevelt és vér szerinti lányait. A nevelt lányától gyermeke is született. A férfi által terrorizált gyerekek az apa szerint kölcsönös vonzódás miatt mentek bele a kapcsolatba. Az erőszakoskodót nyolc és fél évre ítélte jogerősen a bíróság.
Jogerősen nyolc és fél év fegyházbüntetést kapott az az 52 éves Szabolcs megyei férfi, aki nevelt és vérszerinti lányát is rendszeresen megerőszakolta, sőt egyiküket teherbe is ejtette. Az ügyben kedden mondta ki a jogerős ítéletet a megyei bíróság fellebbviteli bűntetőtanácsa. A bíróság két rendbeli, nevelése alatt álló személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett erőszakos közösülés bűntettében mondta ki az ítéletet.

Veréssel kényszerítette együttlétre

A vádlott 1993-tól 1995 májusáig több alkalommal is erőszakkal közösült nevelt lányával. A most 22 éves lányt az esetek többségében még 14. életévének betöltése előtt, akarata ellenére, veréssel, bántalmazással kényszerítette közösülésre. A rendszeres szexuális együttlét következtében a lány teherbe esett és 1995-ben egy fiút szült.

A vádlott később szexuális kapcsolatot létesített vérszerinti lányával is, aki a cselekmény elkövetésekor már betöltötte a 14. életévét. A fiatalkorú lánnyal mintegy öt éven át, 1998. és 2003. novembere között, általában 2-3 napos rendszerességgel közösült, a lány akarata ellenére.

Kölcsönös vonzalomról beszélt

Minderre azután derült fény, hogy a vérszerinti lánya 2003 decemberében az iskolában beszámolt az őt ért sérelmekről. A bíróság egyébként megállapította, hogy a férfi valamennyi gyermekét rendszeresen verte, és semmiféle, más gyerekekkel folytatott kapcsolatot nem engedélyezett számukra.

A vádlott a bíróság előtt nem ismerte el bűnösségét, és azt állította, hogy lányait soha nem kellett megerőszakolnia, kapcsolataik a kölcsönös vonzalmon alapultak. Összességében a megyei bíróság úgy foglalt állást, hogy az első fokon kiszabott büntetés nem eltúlzott, így annak enyhítésére nem látott indokot.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!