Jolán
2 °C
4 °C

Lefejezte anyját egy japán diák

2007.05.15. 14:14
Saját édesanyja levágott fejét vitte a rendőrségre egy japán iskolás. A 17 éves fiú pszichiátriai kezelés alatt áll.

Aizuwakamatsuban, Tokiótól 125 kilométerre északra hétfőn este egyszer csak megjelent egy fiú a rendőrségen, és nagy nyugalommal elmesélte, hogy meggyilkolta alvó édesanyját. "A feje itt van a zacskóban" - mutatott a nála lévő csomagra.

Azonnal járőr indult a helyszínre, ahol megtalálták az asszony megcsonkított holttestét. Éppen kedden lett volna 47 éves. A fiút gyilkosság gyanújával letartóztatták. A kihallgatáson többek között elmondta: "Jó lenne, ha nem lenne a világon háború és terror. Teljesen mindegy, hogy kit öltem meg."

Pszichiátriai kezelés alatt

Tanítási idő alatt a fiú a szülői háztól távol lakott öccsével együtt, hogy könnyebben jussanak el az iskolába. Anyjuk hetente járt hozzájuk mosni. A gyilkossággal gyanúsított fiatalkorú mostanában nem járt be az órákra és pszichiátriai kezelés alatt állt.

Japánban nem ez az első ilyen eset. Tíz éve például egy 14 éves tanuló fejezte le 11 éves társát, és a fejet az iskola kapuja elé rakta. A tettes pszichiátriai klinikára került, mert életkora miatt nem volt büntethető, az ügyből pedig nagy társadalmi vita kerekedett. A parlament módosította a vonatkozó törvényt, és 16 helyett már 14 éves kortól lehetett javítóintézetbe küldeni a gyerekeket. Idén aztán végül 12 évre szállították le a korhatárt, miután 2004-ben egy 11 éves kislány brutálisan kivégezte egy osztálytársát, és a vita újra fellángolt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?