Bernát, Felícia
EUR 384,18 Ft
USD 363,60 Ft
7 °C
31 °C

Elfogták a lelkésznő gyilkosát

2003.02.20. 14:20
A rendőrség őrizetbe vette Á. Eszter evangélikus lelkész feltételezett gyilkosát. A bűnténnyel a fiatal nő egyik ismerősét, a veszprémi J. Csabát gyanúsítják. Az áldozatot február 16-án reggel fojtották meg lakásán. A gyanúsított nem árulta el tettének indítékát.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság gyilkosság alapos gyanúja miatt indított eljárást J. Csaba 25 éves veszprémi lakos ellen. Az áldozatot, a 33 éves Á. Eszter evangélikus lelkészt, teológust február 16-án reggel fojtották meg II. kerületi lakásán. Az elhunyt a Magyar Evangélikus Ifjúság Szövetségének elnöke volt, és elsősorban hajléktalanokkal, hátrányos helyzetűekkel foglalkozott.

A nyomozók a helyszíni szemle és a nyomozás adatai alapján megállapították, hogy az áldozat ismerhette gyilkosát, ezért megkezdték az elhunyt kapcsolatrendszerének felkutatását. A több szálon futó nyomozás során a rendőrség látókörébe került egy ötfős társaság, akiket szoros kapcsolat fűzött a lelkésznőhöz, rendszeresen feljártak hozzá. Köztük volt a későbbi gyanúsított is.

J. Csaba a rendőrök közlése szerint kihallgatása során feltűnően ideges volt és ellentmondásokba keveredett, ezért házkutatást rendeltek el nála, ahol előkerült az áldozat telefonja és hátizsákja is. Ezt követően beismerte a gyilkosságot, de tettére nem tudott magyarázatot adni, illetve emlékezetkiesésre hivatkozott.

J. Csaba elmondta: szombaton barátaival szórakozni érkezett Pestre, majd reggel, mivel már nem volt pénze, elvált a többiektől, és felment az áldozathoz. Majd egy órányi beszélgetés után "bekattant" és elkezdte fojtogatni. Mikor ez nem "vezetett eredményre" az ágyon talált fürdőköntös övével megfojtotta. A szakértők még vizsgálják, hogy az éjszaka elfogyasztott egy szem ecstasynak és az egy szál marihuánás cigarettának köze van-e a gyilkossághoz. A BRFK J. Csabát előzetes letartóztatásba helyezte.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Vennék
  • Biztosítás