Auguszta
-3 °C
2 °C

Meghalt egy kisfiú, akit bolhásnak hitt az orvos

2008.05.31. 09:39
A rendőrség is nyomoz egy 15 hónapos kisfiú halála ügyében. A gyermeket a budapesti Heim Pál Gyermekkórházból hazaküldték, pedig agyhártyagyulladásban szenvedett.

Örkényben meghalt egy 15 hónapos kisfiú, miután bolhacsípésnek gondolta a kiütéseit az orvos. A boncolás során agyhártyagyulladást állapítottak meg, írja a szombati Bors.

A gyermek tanyán élő szülei május 7-én fordultak orvoshoz, amikor a kisgyereket magas láz kezdte gyötörni és testén apró kiütések jelentek meg. Az örkényi körzeti orvos kúpot adott a beteg gyermeknek, és továbbirányította őket a budapesti Heim Pál kórházba.

Késő este érkezett meg a család a fővárosi kórházba, ahol a doktornő vizsgálat után közölte velük, hogy a gyereknek nincs komoly baja, a kiütéseket bolhacsípés okozta. A gyermekorvos az édesanya beszámolója szerint még le is szidta a szülőket az otthoni higiénés körülmények miatt.

A panaszok kezelésére fájdalomcsillapító szirupot és hűtőfürdőt írt fel az orvos és nem tartották bent éjszakára megfigyelésre Leventét. "Jó általános állapotú fiú" - állt az orvosi zárójelentésben, amivel végül hazaküldték őket.

Hazatérve a szülők azt látták, hogy a gyermek testét ellepték a kiütések. Ezért újra tohantak orvoshoz, de hiába érkezett speciális babamentő is Budapestről, már nem tehettek semmit. A patológus jelentése szerint agyhártyagyulladás végzett a kisfiúval.

A család ügyvédje szerint a egyértelműen a kórházat terheli felelősség. Ábrahám László bízik abban, hogy sikerül a kórháztól kártérítést kapni és nem kell perre vinni az ügyet. Az ügyben rendőrségi nyomozás indult.