Mátyás
-6 °C
1 °C

Húszcentis késsel vágta meg a rabló az eladónő nyakát

2001.10.02. 14:17
Elfogták annak a rablásnak a gyanúsítottját, amelyben egy férfi húsz centiméter pengehosszúságú késsel vágta meg az eladónő nyakát, hogy megszerezze a bevételt. A székesfehérvári közértben lejátszódott brutális jelenetet a biztonsági kamera rögzítette, így a nyilvánosságra hozott felvételek segítségével jutottak el az elkövetőhöz.
Őrizetbe vették azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy Székesfehérváron egy húsz centiméter pengehosszúság késsel szerezte meg egy közért bevételét. Németh Lajos, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az Indexnek elmondta: a rablást a biztonsági kamera is rögzítette, így nyilvánosságra hozott felvételek segítségével jutottak el az elkövetőhöz.

'Leszúrlak, mint egy lovat'

A kamera képet és hangot is rögzített
A harmincnégy éves férfi péntek délután egy órakor tért be a Mészöly Géza utcában található Lila közértbe. Az eladónő nyakának kést szegezett, majd a hajánál fogva rángatta a kasszához, hogy megszerezze a félnapi bevételt. Többször életveszélyesen is megfenyegette, közölte vele, ha nem engedelmeskedik, elvágja a torkát vagy leszúrja, mint egy lovat. Az elkövető nyolcvanezer forinttal távozott, a hölgyet pedig egy kisebb vágással a nyakán hagyta maga mögött.

A rendőrség hétfőn nyilvánosságra hozta az elkövető fényképét és a brutális rablótámadás felvételeit is. Számtalan bejelentés érkezett, amely során a nyomozók arra jutottak, hogy M. Ferencet kell keresniük, aki ellen erőszakos bűncselekmények miatt már több eljárás folyt. A férfit állandó lakcím híján az élettársánál fogták el, ahol megtalálták a kést is.

A pénz elfogyott

A rablás gyanúsítottja a bűncselekményt elismerte, de állítása szerint az elvitt nyolcvanezer forintot már elköltötte.