Olivér
4 °C
8 °C

Szerelmével üldözte, végül megölte

2006.09.28. 13:54
Kínhalállal végződött egy társasházi szerelmi dráma januárban, a felesége barátnőjébe szerelmes férfi bicskával tett azért, hogy ne lehessen másé a lakótárs. A férfi ellen most vádat emeltek, akár életfogytig tartó büntetésre is számíthat.

Befejezte a rendőrség a nyomozást a 2006 januárjában történt, XIII. kerületi, véres szerelmi dráma ügyében. A felesége barátnőjének meggyilkolásával gyanúsított V. Lipót nyomozati iratait e hét hétfőjén küldte el az ügyészségnek a rendőrség vádemelési javaslattal, tájékoztatta az Indexet Szigeti József őrnagy, a Budapesti Rendőr-főkapitányság erőszakos és vagyon elleni bűncselekmények osztályának nyomozója.

A Róbert Károly körúti társasház földszintjén élő V. Lipót és a harmadik emeleten élő nő közötti kapcsolat január 28-án torkollott gyilkosságba. A 46 éves V. Lipót feleségével és lányával lakott a belső udvarra nyíló lakásban, felesége barátnője két emelettel feljebb lakott. A 33 éves nő - Adrienn - kislányával élt, pár évvel ezelőtt hagyta el férje egy másik nőért.

Különös kegyetlenség

A rendőrség szerint V.Lipót szerelmes volt Adriennbe, aki viszont csak barátként tartotta számon a férfit. V. Lipót azonban nem nyugodott bele az visszautasításba, szerelmével üldözte a nőt, követte, bejárt a munkahelyére, hogy ellenőrizze merre jár, mit csinál. Többször meg is fenyegette, hogy ha övé nem lehet, akkor másé sem lesz.

A nő egyszer bejelentést is tett a rendőrségen a fenyegető zaklatás miatt, és már bírósági szakban járt az ügy, amikor hirtelen visszavonta a feljelentést. Ezzel tulajdonképpen megpecsételte saját sorsát, mert január 28-án, amikor látogatóban járt a földszinti lakásban, V. Lipót megkérte feleségét, hogy hagyja őket magukra egy percig. A férfi ekkor támadt a szerelmét visszautasító nőre.

Az udvaron esett össze Adrienn
Az udvaron esett össze Adrienn

V. Lipót tíz késszúrással végzett Adriennel, bicskájának pengéje a mellkasán, hasán, arcán és karján érte a fiatal nőt, aki egy, a bal tüdejét érő szúrásba halt bele a mentőautóban. A férfi tette után önmaga ellen fordította a kést, négyszer szúrt magába, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, ahol végül sikerült megmeneteni az életét. Jelenleg előzetes letatóztatásban ül, az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat ellene. Az orvos szakértő véleménye szerint ugyanis a fiatal nő rendkívül fájdalmas, sok szenvedéssel járó halált halt, ezért minősítették "különös kegyetlenségűre" a gyilkosságot, mondta el Szigeti József őrnagy.

Mitől kattant be?

"Sose felejtem el azt a napot" - mondja a V. Lipótékkal szemközt lakó idős nő, amikor nyolc hónappal a történtek után, a nyomozás lezárásának hírével csütörtökön felkeresstük a társasházat. "Nem tudjuk mitől kattant be a Lipót, semmi baj nem volt vele korábban, dolgozott rendesen, ő volt itt az egyik legrégebbi lakó, mindenki ismerte" - tette hozzá a szomszédasszony.

A szörnyű nap előtti hetekben csúszott ki a talaj Lipót lába alól, derül ki szavaiból. Akkor vesztette el munkáját, és mint arról szinte az egész ház tudott, megromlott a házassága is, sokat veszekedett feleségével - valószínűleg a barátnő miatt.

"Adrienn végtelenül aranyos, helyes nő volt, a kislánya most a volt férjénél van, a harmadik emeleti lakást kiadták albérlőknek. Lipót felesége még itt lakik, de nincs itthon, ilyenkor dolgozik" - mutat a vasráccsal védett földszinti lakásra a szomszédasszony. "Adrienn itt esett végül össze" - állunk meg a porolótól pár méterre. "Én a sikoltozásra jöttem ki, Adrienn kirohant Lipóték lakásából, csurom vér volt. Sosem felejtem el."

Mindenütt vér

"Engem éjszaka hívtak fel hogy mi történt, reggel vérben úszó udvart és lépcsőházat találtam" - emlékezik vissza a tragikus eseményekre Szilágyi László, a ház közös képviselője. "A házban jól látszott, hogy merre üldözte végig Lippi a nőt, a falakon, a padlón, mindenütt vértócsák és vérnyomok. Reggel még a mentők gumikesztyűi és a rendőrségi helyszínelők eldobható eszközei is ott voltak szerteszét az udvaron, meg a lépcsőházban, ahol Lippi megszúrta magát. Nekem, mint közös képviselőnek csak annyi dolgom volt, hogy hívjam a takarítókat, hogy megfelelően fertőtlenítve legyen minden" - mondja Szilágyi László.

"Senki nem érti, mi történt Lippivel, mindenki normális megbízható embernek ismerte, a lakók teljesen megdöbbentek. Azóta persze teljesen visszatért a normális társasházi életbe a ház, nem beszélnek már a történtekről" - teszi hozzá a közös képviselő.

V. Lipót hamarosan bíróság előtt felel tettéért, büntetése 10-15 év szabadságvesztés lehet, de a körülményektől függően akár életfogytig tartó fegyházbüntetés is kiszabható a férfira.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?