Mátyás
-6 °C
1 °C

Feleségére lőtt, majd kamionnak hajtott

2004.04.09. 17:29
Fejbe lőtte feleségét egy litéri férfi, majd a 8-as úton a rendőrök szemeláttára hajtott egy szembejövő kamionnak. A férfi nem élte túl az ütközést, az asszony túlélte a támadást, jelenleg műtik.
Főbe lőtte feleségét, majd autójával halálos balesetet szenvedett egy férfi Veszprém megyében, tudta meg a HavariaPress. A rendőrségre Nagypénteken kora délután, negyed három körül jelentette be egy szemtanú, hogy Litéren egy férfi fejbe lőtte feleségét.

Életben maradt

A bejelentést tevő szomszéd csak annyit tudott elmondani az esetről, hogy a feleségét egy kis kaliberű pisztollyal fejbe lövő férj az eset után a kocsijába pattant, és elhajtott. Alig negyedóra múltán azonban a férfi - minden bizonnyal öngyilkossági szándékkal - nekihajtott egy kamionnak a 8-as főúton, és azonnal életét vesztette. Az asszony egyébként a fejlövés dacára életben maradt, őt a mentők kórházba szállították, ahol jelenleg is műtik.

Az eddigi adatok szerint a férfi azt hihette, hogy végzett feleségével, s ezért száguldott neki egy szembejövő kamionnak a főút pétfürdői elágazásánál. Az öngyilkossági szándék valószínűségét erősíti az is, hogy a kamion, amelynek a férfi nekihajtott, a több sávos főút legkülső sávjában haladt. Így egyértelműnek tűnik, hogy az Opel vezetője szándékosan kormányozta neki a kocsiját a kamionnak.

Civilnek látszó autóban

A közelben szolgálatot teljesítő rendőrök egyébként - egy-két perccel korábban - már felfigyeltek a Vectrára, melynek rendszáma azonos volt a litéri bejelentésben szereplő járművel, ezért követni kezdték azt.

Tóth Zoltán, a Veszprém megyei rendőr-főkapitányság szóvivője a hírügynökség kérdésére elmondta, hogy a járőrök egy civilnek látszó autóban ültek, ezért semmi nem utal arra, hogy előlük menekült volna a halálba a férfi. A rendőrségi szemle egyébként még tart a lövöldözés és a halálos baleset helyszínen is.