István, Vajk
19 °C
33 °C

Több mint hetven feljelentés az elmaradt Liza Minnelli koncert miatt

2004.07.11. 12:38
Egyelőre semmi remény arra, hogy az elmaradt Liza Minnelli koncertre jegyet váltó rajongók visszakapnák pénzüket. Az RTL Klub Híradójának nyilatkozott ugyanis a szervező cég munkatársa, aki azt mondta: igaz, hogy Minnelli nem jött, de volt helyette más, így a pénzt nemáll módjukban visszafizetni. Kovács László külügyminiszter a program állítólagos fővédnöke cáfolta, hogy bármi köze volna az ügyhöz.
Vasárnap délelőttig több, mint hetven feljelentés érkezett a zuglói rendőrkapitányságra a szombat estére tervezett, de elmaradt Liza Minnelli koncert miatt - tájékoztatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) ügyeletese az Indexet. Elmondása szerint a rajongók azért fordultak a hatósághoz, mert jegyet váltottak a beígért koncertre, a sztár fellépése azonban elmaradt és a jegy árát sem kapták vissza.

A BRFK illetékese elmondta, hogy a feljelentések feldolgozása jelenleg is tart és a rendőrség részéről várhatóan hétfőn kerül pont az ügy végére, azaz akkor döntik el, indítanak-e büntetőeljárást a feljelentések nyomán.

A Ticket Express internetes oldalán az olvasható, hogy csak hétfőtől tudnak információt adni a jegyek visszavásárlásával kapcsolatban.

Csütörtökön még úgy lehetett tudni, hogy a gyér érdeklődés ellenére is megtartják Liza Minnelli jótékonysági koncertjét, később azonban kiderült: az énekesnő lemondta a fellépést, s helyette Bonnie Tyler lépett fel a Kisstadionban. A kereskedelmi híradók beszámolója szerint a koncert helyszínén és a szervező cég irodájánál is hiába próbálkoztak a póruljárt rajongók. A Liza Minnellit meginvitáló Movies and Fashion Kft. munkatársa az RTL Klub híradójának azt mondta, nem tűntek el, csak szombaton járt le bérleti szerződésük a Gerbeaud-házban, ezért onnan már kiköltöztek. A Daróczi utcában megtalálhatóak, de úgy gondolják, hogy miután a koncert nem maradt el, csak a műsor változott, nem tudják visszaváltani a jegyeket. A csalódott rajongókkal együttéreznek - áll a közleményükben..

A koncertet szervező cég hivatalos oldalán nincs nyoma annak, hogy elmaradt volna a koncert, sőt fővédnökként szerepeltetik Kovács Lászlókülügyminisztert. A külügyi tárca vasárnap közleményt adott ki, amelyben az áll: Kovács Lászlónak semmi köze az elmaradt koncerthez.

"A külügyminiszter egy 2004 februárjára a Budapest Sportarénába tervezett jótékonysági célú Liza Minnelli koncert felett vállalt fővédnökséget, amely azonban elmaradt. Ennek a koncertnek az lett volna a célja, hogy a Máltai Lovagrend segítségével a bevételt beteg és elhagyott gyerekek támogatására fordítsák" - állítja a minisztérium kommünikéje.