Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Túl a négy és fél milliárdon

2003.11.14. 16:44
Európa legnagyobb nyereményéért folyik a békés küzdelem hazánkban. A szombat esti sorsolásig bőven van idő még megjátszani egy-két tuti tippet: a lottózók szombaton délután ötig nyitva tartanak. Ukrajnában január elsejétől megadóztatják a szerencsejátékok nyerteseit.
A játékkedv egyre fokozódik: 14 millió kétszázezer alapjáték érkezett be a múlt héten, ebből 3 százalék, 398 613 szelvény nyertes volt ugyan, de hibátlan tippsor most sem akadt közöttük. Angliában, Itáliában és Németországban viszont voltak telitalálatosok a hét végén, így a 36. hete halmozódó "Magyar Jackpot" 4 milliárd 600 millió forinttal pillanatnyilag toronymagasan európai első - áll a Szerencsejáték Rt. honlapján.

Jelenleg Európában nincs - még megközelítőleg sem - ekkora nyeremény: Angliában körülbelül 1 milliárd, Spanyolországban 830 millió, Francia-, Német- és Olaszországban 260 millió forintnak megfelelő összegért ikszelgethetnek a szerencsevadászok.

Március elseje óta telitalálatos ugyan nem akadt, de azért volt több mint 5 millió nyertes játék: az 1989 négyesre, valamint a 195 ezer három- és 5 millió kéttalálatosra nettó 10 milliárd forintot fizetett ki a Szerencsejáték Rt. az utóbbi nyolc és fél hónap során.

A fogadóhelyiségek szombaton 17 óráig tartanak nyitva.

Megadóztatják a nyerteseket Ukrajnában
Jövőre megadóztatják a szerencsejátékokon nyert összegeket Ukrajnában - közölte pénteken az Ukrán Állami Adóhivatal sajtószóvivői irodája. Az adóhatóság október 20-i rendelete értelmében 2004. január 1-től az adófizetők kötelesek az éves adóbevallásukban feltüntetni, és megfelelő okmánnyal igazolni a szerencsejátékokon nyert összeg és az erre fordított költség különbségét. A szerencsejátékot lebonyolító intézményeknek pedig nyilvántartást kell vezetniük a játékban részt vevőkről, és el kell látniuk őket a szükséges pénzügyi okmányokkal.