Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Lovas rendőrt gázoltak Egerben

2004.02.02. 15:46
Egy szabálytalanul közlekedő autós hétfőn délelőtt elütött egy lovas rendőrjárőrt. A rendőr súlyos sérüléseket szenvedett, lova valószínűleg könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet.
Az Egri Rendőrkapitányság két lovas járőre megszokott útvonalán haladt, amikor a Petőfi Sándor utcához érve az egyik lovast elütötte egy velük azonos irányba haladó személygépkocsi. Az ütés erejétől a ló a rajta ülő rendőr törzsőrmesterrel együtt elesett - áll a rendőrség közleményében.

A baleset során a lovas járőr nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett, a lovat saját lábán vezették vissza a rendőrségi lovászatba. A ló ápolója az Indexnek elmondta, hogy az öt éves fakó heréltet megröntgenezte az állatorvos, és bár még nem tudni hogy esett-e komolyabb baja, ránézésre úgy tűnik megúszta kisebb sérülésekkel a balesetet.

A vétkes sofőr ellen sérüléses közlekedési baleset okozása miatt indul eljárás tájékoztatta az Indexet Varga Tamás, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság alezredese, aki hozzátette, hogy a balesetes ló visszakerülhet a szolgálati állományba, amennyiben az állatorvosi jelentés arra fizikailag alkalmasnak, pszichésen sokkmentesnek találja. A baleset pontos körülményeit a Füzesabonyi Rendőrkapitányság Közlekedési Osztálya vizsgálja.