Piroska
-2 °C
5 °C

Lövöldözés Balatonőszödön

2007.06.26. 11:21
Elszámolási vita vagy szerelemféltés állhatott a Balatonőszödön kedden kitört lövöldözés hátterben. A gyanú szerint egy német férfi lőtt rá egykori élettársára és új szerelmére, az egyik meghalt, a másik pedig életveszélyesen megsérült. A lövöldöző is megsérült, de elfogták.

Lövöldözés történt egy Balatonőszödön melletti tanyán kedden délelőtt, adta hírül a Független Hírügynökség. A lövöldözésben egy horvát férfi meghalt, hozzátartozóját, egy német nőt, életveszélyes állapotban mentőhelikopter vitte Székesfehérvárra. (Korábbi hírek szerint német volt a férfi is, de később megtalálták az útlevelét, amiből kiderült, hogy valójában horvát állampolgár.)

A település útjait lezárták, ellenőrző-áteresztő pontokat állítottak fel, a lövöldözőt - egy német állampolgár, aki szintén megsérült - elfogták, és nagy valószínűséggel megtalálták a gyilkosságnál használt fegyvert is. Az útzárat azóta feloldották, csak a község önkormányzatának környéke van lezárva, itt ugyanis zajlik a helyszínelés.

A Somogy megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az Indexnek elmondta, a balatanőszödi önkormányzat előtt délelőtt fél tízkor megállt egy német rendszámú autó, amelynek az utasai segítséget kértek egy önkormányzati dolgozótól, aki értesítette a rendőröket és a mentőket. Ám a mentősök már csak a negyvenes éveiben járó férfi halálát állapíthatták meg, mondta el Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Mint mondta, az eddigi adatok alapján arra lehet következtetni, hogy elszámolási vita lehetett az lövöldözés hátterében. A szóvivő egyelőre nem tudta megomondani, hogy a német állampolgárok miért voltak Magyarországon. A rendőrség szerdára ígért részletes tájékoztatást az ügyben.

Az MTI szerint a tanya, ahol a konfliktus kezdődött az 52 éves német férfié, és a megsebesített nő korábban az ő élettársa volt, de a horvát férfiért elhagyta. A férfit állítólag végtagtörésekkel a siófoki kórházba vitték, és rendőrök őrzik a szobáját.