Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Postásnőt lőttek le Mórahalomnál

2008.05.14. 15:08
Egy postásnőt lőtt le szerdán reggel Mórahalomon egy álarcos férfi, aki azután maga is öngyilkos lett. A gyilkosságról egyelőre annyit tudni, hogy valószínűleg rablótámadás történt. A lövések akkor dördültek, mikor a postásnő Mórahalom szélén a postaládákhoz érkezett egy földútnál.

A támadást egy környékbeli jelentette a rendőröknek, miután az akkor még életben lévő sérültekre rátalált. Azt még nem tudni, hogy a támadó elvett-e valamit a postásnőtől, mielőtt magával is végzett.

A sérülteket megtaláló férfi elment, hogy értesítse a rendőröket, mire visszaért, a támadó már belehalt sérüléseibe. Az 56 éves postásasszony a kórházi műtőasztalon halt bele súlyos agysérülésébe.

A támadó egyébként a lövés után maga ellen fordította a fegyvert és mivel az sorozatlövésre volt állítva, két lövést is leadott, mielőtt összeesett.

Ilyen súlyos támadás 2003 óta nem történ a kézbesítők ellen, közölte Szűts Ildikó, a Magyar Posta vezérigazgatója. Hozzátette, hogy a postások felszerelését folyamatosan fejlesztik, hogy meg tudják védeni magukat a támadások ellen.