11:00, November 27.
Japán 0
Costa Rica 1
Ahmad bin Ali Stadion E csoport
14:00, November 27.
Belgium 0
Marokkó 2
al-Tumama Stadion F csoport
17:00, November 27.
Horvátország 4
Kanada 1
Kalifa Nemzetközi Stadion F csoport
20:00, November 27. ÉLŐ
Spanyolország 0
Németország 0

Pajszerral ütötték agyon a megveszett macskát

2001.02.01. 20:30
Veszett macska garázdálkodott hétvégén Békés megyében, és sorra támadta meg az egyik falu lakóit. Az alig ötszáz lélekszámú Kertészszigeten nagy riadalom lett, és megindult a hajsza a megvadult cica után. Egy pajszerrel tették ártalmatlanná, de addigra már négy embert összekarmolt. A vizsgálatok megállapították, hogy veszett volt, ezért kilencven napra ebzárlatot rendeltek el. A kóbor kutyák és macskák megölésére az önkormányzat egy hivatásos vadásztáraságot kér fel.
Nem mindennapi esemény zavarta meg Kertészsziget lakóit, számolt be az Indexnek Kláricz Zsuzsa, az alig ötszáz lélekszámú falu polgármestere.

Egy húszéves lány mit sem sejtve sétált szombat reggel a Békés megyei község egyik utcájában, amikor váratlanul neki ugrott egy szürke házimacska, és összevissza karmolta a lábát. Amikor hazament, az édesanyja gyanakodni kezdett, mert a cicák nem viselkednek így. El is mentek a körzeti orvoshoz, aki rögtön beoltotta veszettség ellen a lányt.

A fél falu nyomába eredt a megvadult macskának

Képünk illusztráció
A macska később sem bírt magával, később egy nyolcéves lány szemelt ki magának, akinek a kezét harapta meg. A hétvégén még egy férfi és egy nő is áldozatul esett a megvadult macska rohamainak. Kertészsziget lakói között gyorsan híre ment az eseményeknek. Ekkor már mindenki azt suttogta, hogy négy-öt ember kedvencével is összeverekedett.

Megindult a hajsza, a falu minden utcáját, minden bokrát átkutatták, de nem jártak sikerrel. A riadalomnak a negyvenöt év körüli Imre vetett véget, aki egy pajszerrel csapta agyon a kisállatot. Vasárnap vette észre, hogy a háza udvarára betévedt cicus meg akarja őt támadni, miután a házőrző ebét is inzultálta. Ekkor vetett véget a macska életének, akit már az egész falu keresett.

Vadásztársasággal lövetik le a kóbor kutyákat és macskákat

Imre rögtön értesítette az állatorvost, hogy nyakon csípte a körözött macskát, és felhívták a polgármester asszonyt is, aki gondoskodott a tetem elszállításáról. A debreceni állategészségügyi állomáson hétfőn megszületett a vizsgálat eredménye: Imre önvédelemből ölt, a cica ugyanis veszett volt.

A megyei ÁNTSZ ebzárlatot rendelt el, mely a macskákra is kiterjed. Ilyenkor a kutyákat meg kell kötni, a macskákat pedig az udvarra sem lehet kiengedni. A kóbor kutyák és macskák megöléséről az önkormányzatnak kell gondoskodnia, ők rendőri engedéllyel egy hivatásos vadásztársaságot kérnek fel.

Szerdán már nyolc embert oltottak be veszettség ellen, de jóval többen vannak, akik kapcsolatba kerültek a házimacskával.

  • Hírek
  • Bankszámla