Bernadett
-2 °C
4 °C

Új kampány Madeleinért

2008.05.02. 14:23
Lányuk eltűnése első évfordulójának előestéjén a McCann-szülők arra kértek mindenkit, akit a portugál rendőrség Maddie ügyében kihallgatott, hogy lépjenek kapcsolatba velük. Miközben Kate és Gerry MCann még mindig a lányát keresi, morbid trend van kibontakozóban: Praia da Luz-ban: buszokkal érkeznek turisták, hogy saját szemükkel lássák a hírekből jól ismert helyszínt, ahonnan Maddie eltűnt.

Az egy év eltűnt Madeleine McCann szülei kijelentették, hogy joguk van tudni mindazt, amit mások elmondtak a nyomozóknak, így arra kérik a tanúkat, lépjenek kapcsolatba velük. A portugál törvények ugyanis nem teszik lehetővé, hogy a szülők hozzáférjenek ezekhez az információkhoz.

Így a 40 éves Kate és Gerry új segélytelefon-szolgálatot nyit pénteken, szerintük ez az utolsó esélyük Madeleine megtalálására. A pár hangsúlyozta, hogy amíg be nem bizonyosodik az ellenkezője, hisznek Maddie előkerülésében.

Szombaton lesz egy éve, hogy nem sokkal negyedik születésnapja előtt eltűnt a brit kislány a portugáliai Praia da Luzban bérelt családi apartmanból. Szülei állítása szerint Maddie-t egy földszinti hálószobában hagyták kétéves ikertestvéreivel, míg ők egy 120 méternyire lévő étteremben vacsoráztak barátaikkal.

A portugál rendőrség először azt állította, hogy a gyereket elrabolták, később pedig azt, hogy a kislány meghalt a szobában, mielőtt elvitték onnan. Mindenestre a nyomozás során többen is bejelentették, hogy látták Madeleine-t Portugáliában, Észak-Afrikában, Spanyolországban vagy máshol.

Tavaly szeptemberben a portugál rendőrök azt állították, hogy megtalálták Madeleine vérnyomait egy kocsiban, amit szülei 25 nappal a gyerek eltűnése után béreltek, ezért a házaspárt gyanúsítottá nyilvánították, ám nem emeletek vádat ellenük. Kate és Gerry McCann tagadja, hogy bármi közük lenne lányuk eltűnéséhez.

Portugáliában eközben új trend figyelhető meg Praia da Luz-ban: buszokkal érkeznek turisták, hogy saját szemükkel lássák a hírekből jól ismert helyszínt, ahonnan Maddie eltűnt. Elsősorban idősebb portugál párok fotóztatják magukat az Ocean Club apartmanház környékén és a templomban, ahová a McCann szülők jártak imádkozni lányuk megtalálásáért.