Judit
3 °C
7 °C

Eddig több mint egy millió font ment el Madeleine felkutatására

2008.09.06. 09:45
Több mint 1 millió fontot, átszámítva több mint 350 millió forintot költött eddig a Madeleine McCann-alapítvány, hogy nyomára bukkanjon a tavaly májusban eltűnt 4 éves brit kislánynak. Aki azóta többször látni véltek, legutóbb például Brüsszelben, ám követhető nyomra mindmáig senki nem bukkant.

Bármennyi pénzt készek elkölteni, hogy megtalálják a lányukat, mondták a Daily Mirrornak adott interjújukban Madeleine McCann szülei. Miután a skót kislány eltűnésének története szinte az egész világon ismertté vált, az alapítványhoz bőségesen áramlott a pénz együtt érző adományozóktól. Az így befolyt summa, eddig több mint 1 millió font, azaz több mint 350 millió forint, a kislány felkutatásán fáradozó Metodo 3 nevű spanyol magánnyomozó ügynökséghez került.

Emlékeztetőül: Madeleine McCann nem sokkal a negyedik születésnapja előtt, 2007. május 3-án tűnt el a portugáliai Praia da Luz üdülőhely egyik apartmanjából. Szülei állítása szerint Madeleine-t egy földszinti hálószobában hagyták kétéves testvéreivel, míg ők az apartmantól 120 méternyire lévő étteremben mulattak.

A portugál rendőrség első megállapítása szerint a kislányt elrabolták. Majd további nyomozás után a portugálok azt feltételezték, hogy a kislány meghalt a szobában, mielőtt elvitték az apartmanból. A nyomozás idején többen is állították, hogy látták Madeleine-t Portugáliában vagy máshol.

A portugál hatóságok 2007. szeptember 7-én bejelentették, hogy megtalálták Madeleine vérnyomait egy kocsiban, amit szülei 25 nappal az eltűnése után béreltek, ezért a szülőket gyanúsítottá nyilvánították, majd később ezt visszavonták. Madeleine azóta is többször vélték idegenek felfedezni az utcán, legutóbb épp Brüsszelben egy arab kinézetű nő társaságában, de a négyéves kislányról még sincs semmi használható nyom.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?