Eufrozina, Kende
5 °C
15 °C

Eddig több mint egy millió font ment el Madeleine felkutatására

2008.09.06. 09:45
Több mint 1 millió fontot, átszámítva több mint 350 millió forintot költött eddig a Madeleine McCann-alapítvány, hogy nyomára bukkanjon a tavaly májusban eltűnt 4 éves brit kislánynak. Aki azóta többször látni véltek, legutóbb például Brüsszelben, ám követhető nyomra mindmáig senki nem bukkant.

Bármennyi pénzt készek elkölteni, hogy megtalálják a lányukat, mondták a Daily Mirrornak adott interjújukban Madeleine McCann szülei. Miután a skót kislány eltűnésének története szinte az egész világon ismertté vált, az alapítványhoz bőségesen áramlott a pénz együtt érző adományozóktól. Az így befolyt summa, eddig több mint 1 millió font, azaz több mint 350 millió forint, a kislány felkutatásán fáradozó Metodo 3 nevű spanyol magánnyomozó ügynökséghez került.

Emlékeztetőül: Madeleine McCann nem sokkal a negyedik születésnapja előtt, 2007. május 3-án tűnt el a portugáliai Praia da Luz üdülőhely egyik apartmanjából. Szülei állítása szerint Madeleine-t egy földszinti hálószobában hagyták kétéves testvéreivel, míg ők az apartmantól 120 méternyire lévő étteremben mulattak.

A portugál rendőrség első megállapítása szerint a kislányt elrabolták. Majd további nyomozás után a portugálok azt feltételezték, hogy a kislány meghalt a szobában, mielőtt elvitték az apartmanból. A nyomozás idején többen is állították, hogy látták Madeleine-t Portugáliában vagy máshol.

A portugál hatóságok 2007. szeptember 7-én bejelentették, hogy megtalálták Madeleine vérnyomait egy kocsiban, amit szülei 25 nappal az eltűnése után béreltek, ezért a szülőket gyanúsítottá nyilvánították, majd később ezt visszavonták. Madeleine azóta is többször vélték idegenek felfedezni az utcán, legutóbb épp Brüsszelben egy arab kinézetű nő társaságában, de a négyéves kislányról még sincs semmi használható nyom.