Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Tűz ütött ki egy épülő madridi felhőkarcolóban

2006.09.05. 07:42
Madrid legmagasabb épülete lesz az az épülő felhőkarcoló, amelyik hétfő éjjel gyulladt ki. A tűzben senki sem sérült meg. Tavaly egy 31 emeletes felhőkarcoló égett porig a spanyol fővárosban.

Tűz ütött ki hétfő éjjel Madridban egy épülő felhőkarcolóban. Az üres épületben a tűzoltók egy óra alatt lokalizálták a tüzet, senkinek nem esett baja.

A 42. és a 43. szint égett

A Real Madrid labdarúgó klub egykori edzőpályáján, a Castellana sétányon folyik az építkezés. Négy felhőkarcolót húznak fel, amelyek közül az elsőként megkezdett épület 42. és 43. szintjét borították el a lángok egyelőre ismeretlen okok miatt.

A helyszíntől alig egy kilométerre fekszik a Madrid tér, amelyen éppen televíziós forgatócsoportok és rajongók hada várta a spanyol férfi kosárlabda-válogatottat, amely vasárnap győzelmet aratott a Japánban rendezett világbajnokságon.

Madrid legmagasabb épülete lesz

Ötven tűzoltó vonult ki a helyszínre, de az oltási munkálatokat erősen megnehezítette a nagy magasság és az erős szél. A tűzvész mindazonáltal nem jelentett veszélyt sem az építőmunkásokra, sem a sportrajongókra, sem a környező épületekre.

A tűzvész által érintett felhőkarcolót 2004 októberében kezdték el építeni. A 390 millió eurós beruházásban épülő 54 emeletes, 220 méter magas felhőkarcoló várhatóan 2007 májusában készül el. A több mint ezer autó befogadására alkalmas földalatti garázzsal rendelkező épületben irodák és éttermek lesznek, s elkészülte után Madrid legmagasabb építménye lesz.

Madridban 2005. február 12-én porrá égett egy felhőkarcoló, a Castellana sétány közelében fekvő Windsor-ház. A madridi belváros látképének egyik meghatározó épülete 1973-ban épült, 106 méter magas és 31 emeletes volt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!