Mátyás
-6 °C
1 °C

Székdobálás a kecskeméti maffiaper tárgyalási szünetében

2005.06.02. 13:36
A megyei főügyész-helyettes a per csütörtöki tárgyalásának kezdetén beszámolt arról, az ügyészség felvette a kapcsolatot az ORFK-val, hogy kiderüljön, a Boros-gyilkosság nyomozásában felmerült-e olyan adat, amely összefüggésbe hozható a mostani maffiaper vádlottjaival. Később a tárgyalást furcsa incidens zavarta meg.

Ügyészi bejelentéssel kezdődött a kecskeméti maffiaper csütörtöki tárgyalási napja. Dr. Szabó Ferenc megyei főügyész-helyettes elmondta, hogy felvették a kapcsolatot az ORFK-val, mivel az előző tárgyaláson a védett tanú, Szlobodan Sztojanovics kapcsolatba hozta a per vádlottjait a Boros Tamás elleni, Aranykéz utcai merénylettel. A tanú a bíróság előtt azt mondta, hogy Radnai László, a maffiaperfő vádlottja ölette meg hét évvel ezelőtt Boros Tamást.

Szavahihetőség

Erre a lépésre az ügyész szerint azért volt szükség, hogy kiderüljön, a Boros-gyilkosság nyomozásában felmerült-e olyan adat, amely összefüggésbe hozható a mostani maffiaper vádlottjaival, mert ezek az esetleges nyomozati adatok is alátámaszthatják a védett tanú szavahihetőségét.

A HavariaPress hírügynökség úgy értesült, hogy az ORFK levélben elküldte az értesítést, amelyhez egy 1999-ben, Szerbiában készült kihallgatási jegyzőkönyvet is csatoltak. Az ügyész a bírónak átadta a levelet és a kihallgatási jegyzőkönyvet, amelyeket csütörtökön ismertetnek.

A tanú állítását a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai megvizsgálják, mondta el szerdán az Indexnek Horváczy Emese, az NNI sajtóreferense.

Incidens a tárgyalóteremben

A tárgyalás a második számú védett tanú meghallgatásával folytatódott, amit különös incidens zavart meg. Az első tárgyalási szünet után beült a tárgyalóterembe egy magas, bukósisakos férfi, aki eddig már kétszer jelent meg a tárgyalásokon, mindig hasonlóan erős testfelépítésű férfiak kíséretében.

Miután meghallgatta a védett tanú vallomását kiment a tárgyalóteremből, majd a szünetben a teremből kifelé tartó tanú felé egy rágógumit köpött, aki erre felkapott egy széket, és hozzávágta. A teremben lévő kommandósok ezután igazoltatták a látogatót, és a holmiját, valamint a motorját is átkutatták. A férfi végül szabadon távozhatott a bíróság épületéből.