Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Tizenkét év után adta fel magát a rablónő

2005.09.16. 20:42
Tíz éves gyermekét Amszterdamban hagyta és feladta magát egy 1993-as Las Vegas-i pénszállítórablás elkövetője. A most 33 éves Heather Cathrine Tallchief szerint akkori élettársa kényszerítette a rablásra.

Tizenkét évnyi szökés után csütörtök este feladta magát egy tizenkét évvel ezelőtti Las Vegas-i pénszállítóautó-rablás gyanúsítottja. A most harminchárom éves Heather Cathrine Tallchief két és félmillió dollárt zsákmányolt, amikor megszerezte a Circus-Circus kaszinóból elhajtó járművet.

Az akkor a pénzszállítócég alkalmazottjaként dolgozó lányt ügyvédje szerint rendkívüli meggyőző tehetségű, korábban elítélt élettársa, az akkor 48 éves Roberto Solis vette rá. "Ennek fizikai bizonyítékai feltétlenül meggyőzőek, de más is van. Az az ember átmosta az agyát" - nyilatkozta az AP-nek Robert Axelrod ügyvéd.

"Meggyőződésem, hogy helyesen cselekszem" - nyilatkozta bírósági meghallgatása előtt Tallchief. A Las Vegas-i esküdtszék azonnal őrizetbe vétette, ahonnan óvadék ellenében sem szabadulhat.

Fiát Amszterdamban hagyta

Tallchief a rablás után Amszterdamba szökött Solisszal. Tíz éve fia született, akkor elhagyta a férfit, aki megtartotta a zsákmányt is.

Tallchief fiát Amszterdamban hagyta, ahol barátai vigyáznak rá. "Mondtam neki, hogy gyakoroljon a gitáron, érezze jól magát a sportklubban, csinálja meg a leckét és azt is, hogy nemsokára hazajövök" - nyilatkozta az AP-nek.

Tallchief tizenkét évig tartó szökése ellenére sosem került fel az FBI tíz legkeresettebb bűnözőjének a listájára. Önfeladása ugyan örömet okozott az elrabbolt pénzszállító tulajdonosának, Tallchief korábbi munkaadójának. Mark Clark, a Loomis Fargo & Co. szóvivője szerint azonban ők jobban örültek volna, ha a pénzt is visszaadja. "Tudtommal ezt nem tette meg" - nyilatkozta az AP-nek Clark.