Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Magyar volt az Angliában brutálisan megvert sofőr

2005.01.28. 15:58
Már tudatánál van a birminghami Erzsébet Királynő Kórházban az a magyar kamionsofőr, aki szerdán este keveredett közúti konfliktusba egy többfős bandával. A vérbefagyva talált férfi több súlyos fejsérülést szenvedett.

Sikerült megállapítani annak kamionsofőrnek a személyazonosságát, akit szerdán este vertek meg brutálisan Birminghamtől nem messze. A férfi magyar, és N. Péternek hívják, írja a scotsman.com rendőrségi forrásokra hivatkozva. A rendőrség azt is közölte, hogy a bántalmazók bűncselekmény miatt keresett kocsija egy kék Ford Fiesta.

Egyedül vezette a kamiont

N. Péter állapota javult az elmúlt órákban, a férfit már levették a lélegeztetőgépről, és a már maganál lévő férfihez kiutazott a felesége, tudta meg az Index a család egyik tagjától. A kamionsofőr a mezőtúri Vos Logistics Hungary Nemzetközi Szállítási Kft. alkalmazottjaként a cég nyugat-európai telephelyéről indult az angliai útra.

Orbán László, a fuvarozó cég nevében arról tájékoztatta az Indexet, hogy folyamatosan kapcsolatban vannak a sofőr feleségével, akit a cég utaztatott ki repülőgéppel Birminghambe. A feleséget a kórházban szállásolták el, ahol egy tolmács is a segítségére van, illetve egy magyar ápoló is a rendelkezésükre áll.

A cég általában egyedül dolgozó sofőrjeit, illetve a kamionokat korábban már többször érte támadás Birminghamben és térségében, tette hozzá Orbán László, aki szerint elképzelhető, hogy a banda tagjai a tehergépjármű rakományára akarták rátenni a kezüket.

Kiszállásra kényszerítették

A sokáig ismeretlen személyazonosságú, negyvennnyolc éves, kétgyermekes magyar férfit életveszélyes, de stabil állapotban vitték kórházba a mentők, azután, hogy szerdán este fél kilenc tájékán keveredett vitába egy autó utasaival Birminghamtől nem messze a Wood End úton, a Six Ways sziget közelében. Mint arról az Index korábban beszámolt, több szemtanú is látta, hogy a sofőr hevesen vitatkozik egy kék kocsi utasaival. A West Midlands-i rendőrség illetékese az MTI-nek azt mondta, hogy az incidens azután robbant ki, hogy a két jármű együtt hajtott be egy körforgalomba. A sofőrt a 17 és 25 év közötti fehér fiatalok kiszállásra kényszerítették, majd rátámadtak.

A rendőrség hajtóvadászatot indított az elkövetők után. A mentőket a szemtanúk hívták a helyszínre, akik az erős fizikumú bandától tartva nem mertek beavatkozni az incidensbe. A rendőrséget a nyugat-midlandi mentőszolgálat riasztotta a vérbefagyott férfihoz, aki több súlyos fejsérülést szenvedett, és feltehetőleg életét veszítette volna, ha nem érkezik időben az orvosi segítség. N. Péter a birminghami Erzsébet Királynő Kórházban idegsebészeti műtéten esett át.