Valér
-1 °C
0 °C

Kényszerleszállások Ferihegyen

2003.09.10. 12:13
Kedd este egy Dublinba tartó Malév-gép fordult vissza, másnap reggel az országon átrepülő teherszállító szakította meg útját Budapesten. A korábbi esetben bebizonyosodott, hogy emberi mulasztás okozta a műszaki hibát.
Sikeres kényszerleszállást hajtott végre szerda reggel egy Prágából Bukarestbe tartó teherszállító gép a Ferihegyi repülőtéren - közölte a Budapest Airport Rt. kommunikációs igazgatója az MTI-vel. A pilótafülkében a gép vezetője füstöt érzett, ezért vészjelzést adott le, majd kényszerleszállást hajtott végre - mondta Pető György.

A kedd este a magyar légtérben visszafordult és Ferihegyen leszállt Malév-gépről elmondta, hogy az orrfutómű sikertelen behúzása miatt a Budapestről Dublinba tartó repülőgép a légtérben körözve elégette üzemanyagát, s ezt követően szállt le a Ferihegyi repülőtéren. Krebsz Adrien, a Malév szóvivője közölte: a műszaki átvilágítás során kiderült, hogy az orrfutóban lévő biztosító tüskét a műszaki szolgálat a repülés megkezdése előtt nem távolította el és ezért nem lehetett a futóművet behúzni. Hozzátette, hogy nem műszaki hibáról, hanem emberi mulasztásról van szó.

A mulasztás elkövetőjét felelősségre vonják - közölte.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!