Benedek
-5 °C
5 °C

Megcsúszott a jégen a Malév-gép

2006.02.09. 17:46
A jeges pálya miatt ötven méterrel túlcsúszott a kifutópályán egy Malév-gép Pristinában. A Fokker 70-es típusú gépen 45 utas és 5 fős személyzet tartózkodott, de senki sem sérült meg.

Ötven méterrel túlcsúszott a kifutópályán egy Malév-gép a pristinai repülőtéren - közölte a HavariaPress. A Malév MA462-es járata csütörtök délután, háromnegyed háromkor landolt a jeges kifutópályán, de ott 50 méterrel túlcsúszott. A Fokker 70-es típusú gépen 45 utas és 5 fős személyzet tartózkodott, de közülük senki sem sérült meg.

A Malév pilótái előzetesen jó fékhatásról kaptak tájékoztatást, ezért a leszállást rendben megkezdték. A földet érés után a repülőgép minden fékező berendezése kifogástalanul is működött, csak éppen a jeges pályán a fékhatás nulla volt.

A kapitány szóbeli jelentése alapján a repülőgépen nincs látható károsodás. Az eset vizsgálatát a Pristinán illetékes légügyi hatóság a magyar hatóság bevonásával kezdte meg.

Németh Krisztina az MTI-nek elmondta: az utasok között nem volt magyar állampolgár. Pristinából, a visszaúti járat utasait amint lehet elszállítja a Malév, az utasok legkésőbb pénteken délután megérkeznek Budapestre.

Legutóbb január 6-án történt hasonló eset Malév-géppel. A berlini járat Ferihegyen csúszott le a gurulóútról a fűre.