Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Hazaérkeztek a Mallorcán rekedt magyar turisták

2005.10.04. 20:15
Egy cseh légitársaság gépével kedden késő délután hazaérkezett Magyarországra az a 110 fős turistacsoport, amelynek gépe technikai gondok miatt hétfőn inkább nem szállt fel Mallorcáról.

Egy cseh légitársaság gépével kedden késő délután megérkezett az egy nappal korábban Mallorcán rekedt 110 magyar turista Budapestre. A csoportot az utazási iroda hétfőn, az eredetileg tervezett időpontban azért nem tudta Budapestre szállítani a spanyol üdülőhelyről, mert technikai gondok adódtak a repülőgéppel - közölte Rábai Miklós, a Kartago Tours jogásza az MTI-vel kedden.

Az utasokat az iroda az üdülésre befizetett színvonalú szállodában szállásolta el, ételt, valamint italt is biztosított számukra, a biztosításukat is meghosszabbította. A csoport kedden 17.40 perckor egy meg nem nevezett cseh légitársasággal Budapestre érkezik.

"Két kollegánk is Mallorcán tartózkodik az utasokkal, akik segítenek megszervezni a hazajövetelt. Kedden délután három órakor indul el egy különgép, ami hát óra körül landol majd Ferihegyen. Eddig nem érkezett panasz az utasok részéről a fennakadás miatt, de kártérítést az utazási iroda ilyen esetben egyébként sem fizetne, mert a gép technikai hibája az irodán kívül álló ok, mondta az Indexnek Rábai Miklós.