Géza
-12 °C
-4 °C

Milliárdos adócsalás miatt nyomoznak a Mammutban

2004.05.05. 07:49
Csalás, mérleghamisítás és adócsalás gyanújával tett feljelentést ismeretlen tettes ellen Darázs Ilona, aki a nyitástól bérel egy ruhaüzletet férjével a Mammut II-ben - írja a Népszabadság. Az üzletasszony állítása szerint az Mammut vezetése a szerződéses összegnél nagyobb bérleti díjakat szedett, ráadásul az ebből származó bevételeknek töredéke után fizetett adót.
Az Amerikában élő hölgy azt állítja: a fővárosi üzletház korábbi tulajdonosa, a Mammut Kft. folyamatosan túlszámlázta a bérlőknek az üzemeltetési és marketingköltségeket, 2002-es mérlegében nem tüntette fel a tényleges bevételét, így jóval kevesebb adót fizetett - mindezek következtében pedig több milliárd forintnak "veszett nyoma" az elmúlt években.

Az üzletasszony szerint véletlenek sorozatán múlt, hogy most fény derülhet az ügyre. Ha ő a saját, vitatott elszámolása miatt nem nézi meg a kft. korábbi mérlegeit, ha nem ért a könyveléshez, és nincs rálátása az üzletközponton belüli állapotokra, akkor a 2003-ban jogutódlással megszűnt, azaz "nagy testvérébe", a Mammut Rt.-be olvadt kft. dolgait valószínűleg már soha senki nem firtatta volna.

A Mammut Rt. vezetője képtelenségnek nevezte a feljelentő állításait. Úgy véli, ez az ügy nem kezelhető a sajtónyilvánosságon keresztül. A teljes riport a Népszabadság szerdai számában olvasható.